18 sierpnia w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach po raz kolejny rozegrane zostaną prestiżowe, międzynarodowe zawody siatkówki plażowej. Najlepsze pary zmierzą się ze sobą w pasjonujących rozrywkach, a zaostrzony sportowymi emocjami apetyt wszyscy będą mogli zaspokoić w Restauracji Mistrzów.
Podobne artykuły
Targi ISM odbędą się stacjonarnie"Kreacje" pod patronatem Mistrza Branży i spotkanie autorskieKatowicka Izba Rzemieślnicza nagrodziła najlepszychRestauracja Mistrzów jest inicjatywą Dariusza Strucińskiego – szefa kuchni hotelu Anders, który od lat angażuje najlepszych szefów polskiej sceny kulinarnej. Wszyscy w Restauracji to wolontaroiusze, od szefów kuchni po uczniów, którzy chcą brać udział w tym wydarzeniu, a przy okazji uczyć się od mistrzów. A trzeba powiedzieć, że za każdym razem Restauracja Mistrzów przyciaga najznamienitsze osobistości sztuki kulinarnej, na co z pewnością liczą studenci z uniwersytetu Warmii i Mazur oraz uczniowie szkół gastronimicznych Olsztyna i Warszawy. Wymiar edukacyjny oraz zacieśnianie relacji mistrz-uczeń to niezwykle ważny aspekt przedsięwzięcia.
Gościem specjalnym będzie dyplomowany mistrz sztuki kulinarnej Kurt Scheller, były szef kuchni hoteli: Bristol, Sheraton i Rialto, założyciel Akademii Kulinarnej Kurta Schellera.
Nad sobotnią galą siatkarską czuwać będą Tomasz Dziura (szef kuchni restauracji Andromenada w hotelu Galaxy) i Łukasz Pielak (prawa ręka Karola Okrasy w restauracji Platter by Karol Okrasa).
Sukcesem Restauracji Mistrzów jest pasja szefów kuchni, którzy chcą dzielić się swoją sztuką, pokazywać nowe, zaskakujące smaki albo tradycyjne, w nowych aranżacjach. Pomysłowość, idea wpólnego gotowania i dzielenia się doświadczeniami z młodymi adeptami sztuki kulinarnej, to składowe sukcesu tego niezwykłego wydarzenia.
W tym roku mecenat nad Restauracją Mistrzów objęła firma Villeroy & Boch.
Restauracja Mistrzów zaprasza od 20 sierpnia, a oferować będzie polskie, regionalne smaki. Kogo zatem zobaczymy?
Środa – Marek Widomski, założyciel Instytutu Kulinarnego w Krakowie, kuchnia małopolska;
Czwartek – Jarek Uściński, właściciel i szef kuchni warszawskiej restauracji Moonsfera, kuchnia kurpiowska;
Piątek – Grzegorz Labuda, szef kuchni Grand Hotel Tiffi w Iławie, ryba w każdej postaci i kuchnia Pomorza;
Sobota – Karol Okrasa, szef kuchni w restauracji Platter by Karol Okrasa w warszawskim hotelu InterContinental, smaki Mazowsza;
Niedzielę – zamyka gospodarz Dariusz Struciński, kuchnia Warmii i Mazur.
Słodkie desery przygotują:
Tomasz Deker – współwłaściciel sieci cukierni T.Deker Patisser & Chocolatier, Miachał Gałązka i Marcin Paździor.