...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Rogalowa tradycja musi być zachowana

Urodziny, imieniny i święta - mimo lock downu nadal się odbywają. Czy jednak wpłynie on na tradycję jedzenia rogali świętomarcińskich? Poznańska piekarnia Natural Bake Crafters zapowiada upieczenie rekordowej ilości rogali!

Zaostrzone restrykcje już dały się branży piekarskiej i cukirniczej w znaki. Odwołane imprezy oznaczają anulowanie wielu zamówień. Czy gorzki los spotka także słodkiego głównego bohatera listopada -rogala świętomarcińskiego? Mała rzemieślnicza piekarnia Natural Bake Crafters z Poznania zamiast rezygnacji zaciera ręce do pracy. Mimo lock downu nastawia się w tym roku na przygotowanie rekordowej liczby rogali.

 


Rogale w Natural Bake Crafters dostępne będą przez cały listopad, ale największa produkcja planowana jest na 10-12.11 Będzie to w sumie 900 rogali! - Rogale robimy dopiero trzeci sezon i dopiero w tym roku z wałkowaniem pomaga nam wałkownica - mówi Sylwia Kwiatkiewicz, właścicielka firmy. - W zeszłych latach wałkowaliśmy wszystko ręcznie, co dawało nam duże ograniczenia, więc na taki weekend rogalowy byliśmy w stanie zrobić 300 rogali, a klientów mieliśmy dużo więcej!

Tak żywe zainteresowanie rogalami wynika z samej ich receptury, która została opracowana na potrzeby tej konkretnej piekarni. Właścicielka podkreśla, że opiera się głównie na produktach ekologicznych. Rogal jest wykonany na cieście półfrancuskim na maśle, a masa to głównie biały mak (mielony na miejscu), miód z lokalnej pasieki, ekstrakt migdałowy, orzechy włoskie, skórka pomarańczowa. Ze względu na udział masła, a nie margaryny rogal nie jest certyfikowany. - U nas jest to niedopuszczalne, a ludzie mają już tą świadomość i odchodzą od kupna rogali certyfikowanych, więc ku zaskoczeniu brak certyfikatu jest teraz na plus - wyjaśnia Sylwia Kwiatkiewicz.

 


Jaki jest więc idealny rogal świętomarciński? - Lekkie półfrancuskie ciasto robione na maśle, aromatyczna migdałowa masa z białego maku.  Dla mnie ważne jest że nasze rogale rozpływają się w ustach i przeważa w nich masa, a nie ciasto - mówi ambitna właścicielka Natural Bake Crafters, dla której liczy się dbałość o szczegóły i najwyższą jakość surowca. 

Rogale są tak chętnie zamawiane i kupowane w piekarni, że planowane jest wprowadzenie ich również poza listopadem w wybrane dni tygodnia.

Natural Bake Crafters >>> KLIK!


Bieżące wydanie czasopisma

Oddajemy w Wasze ręce najnowszy numer, mocno pachnący świeżym chlebem rodem z San Francisco. Jest też o cieście parzonym, lodach w słoiku i tortach, które zbliżają do siebie ludzi.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji