...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Roślinne Kłamstwo. Zaskakujące fakty o pozornie zdrowych warzywach i owocach

Lektyny - białka, które uczulają bardziej niż gluten! Dlaczego pozornie zdrowe owoce i warzywa mogą być szkodliwe dla zdrowia...

Jesteś na diecie bezglutenowej, ale nadal odczuwasz nieprzyjemne skutki alergii pokarmowej? Możliwe, że uczulają cię inne białka, które szkodzą o wiele bardziej niż gluten, a znajdują się na niemal wszystkich warzywach i owocach.
Doktor Steven Gundry w swojej książce przedstawia zaskakującą teorię na temat lektyn. Te toksyczne białka roślinne, które występują w nasionach, ziarnach, liściach i skórkach roślin, są zaprojektowane po to, aby chronić je przed drapieżnikami, dlatego po ich spożyciu w ludzkim organizmie dochodzi do chemicznej walki, której skutkiem są stany zapalne, zaburzenia trawienia, wzrost wagi i mnóstwo innych dolegliwości.


ROŚLINNE KŁAMSTWO
Dlaczego pozornie zdrowe owoce i warzywa mogą być szkodliwe dla zdrowia
STEVEN R. GUNDRY
PREMIERA: 16.03.2018

Dzięki temu poradnikowi:
- dowiesz się, jakie produkty zawierają najmniej szkodliwych białek;
- nauczysz się przygotowywać warzywa i owoce tak, by zniwelować negatywny wpływ lektyn na twój układ pokarmowy;
- poznasz skuteczny plan żywieniowy, dzięki któremu poprawisz perystaltykę jelit, zapomnisz o nieprzyjemnych skutkach alergii pokarmowych i uregulujesz wagę.

Zaufaj nowym odkryciom w dziedzinie zdrowego odżywiania, zastosuj się do błyskawicznego planu poprawy zdrowia i poczuj się lepiej na diecie bezlektynowej.

KAŻDA ŻYWA ISTOTA posiada instynkt przetrwania i przekazywania genów kolejnym pokoleniom. Rośliny uważamy za naszych sprzymierzeńców, ponieważ nas karmią – one jednak uważają wszystkich roślinożerców, łącznie z nami, za wrogów. Ale nawet wróg może się przydać. I na tym polega dylemat, z którym my, roślinożercy, mamy do czynienia: potrzebne nam pokarmy mają własne sposoby służące zniechęcaniu nas do zjadania ich samych, a także ich potomstwa. Skutkiem tego jest nieustannie tocząca się walka między królestwem zwierząt a królestwem roślin. Nie wszystkie rośliny są jednak takie same.

Pewne warzywa i owoce, które podtrzymują nas przy życiu, zawierają szkodliwe substancje. Przymykamy oczy na ten paradoks dosłownie od dziesięciu tysięcy lat. Gluten to oczywisty przykład substancji roślinnej będącej dla niektórych osób składnikiem problematycznym, na co wskazuje ostatni szał na żywność bezglutenową. Jak się jednak wkrótce przekonasz, gluten to tylko jedno z białek z grupy lektyn i zaledwie jeden z czynników składających się na roślinny paradoks – białko to bardzo sprytnie wyprowadza nas w pole.
Fragment książki

Steven Gundry. FOT. Drea Castro

Dr Steven Gundry – kardiolog, kardiochirurg, badacz, autor książek. Podczas swojej 40-letniej kariery dr Gundry przeprowadził 10 000 operacji i opracował opatentowaną, ratującą życie technologię medyczną. Po odkryciu, w jaki sposób dieta może pomóc jego pacjentom uniknąć operacji, napisał książkę Dr Gundry's Diet Evolution. W kwietniu 2017 roku wydał swoją drugą książkę Roślinne kłamstwo, w której opisuje rewolucyjny program żywieniowy tym samym pomagając dziesiątkom tysięcy pacjentów.


Dane szczegółowe:
Autor: Steven R. Gundry, MD
Cena: 44,90 PLN
Wydawnictwo: Vivante
ISBN: 978-83-65442-33-8
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Tłumaczenie: Juliusz Poznański
Początek dystrybucji do hurtowni i księgarni: 16.03.2018
Tytuł oryginalny: The Plant Paradox: The Hidden Dangers in "Healthy" Foods That Cause Disease and Weight Gain
Ilość stron: 456
Format: 14.5 x 20.5 cm

Bieżące wydanie czasopisma

Zapraszamy do jesiennego wydania MB, w którym dr Józef Sadkiewicz namawia do wspierania polskich, ekologicznych producentów, dostosowywania technologii produkcji pieczywa do surowca i powrotu do dawnego smaku chleba. Podejmujemy też ważny temat aluminium w piekarstwie oraz zachęcamy do zmiany myślenia o opakowaniach na chleb.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji