...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Rośnie pula atrakcyjnych nagród w konkursie #ILoveWholeGrain2018!

Ostatnie dni tegorocznej edycji konkursu fotograficznego „I Love Whole Grain” przyniosły kolejną niespodziankę. Pulę nagród powiększył nowoczesny, domowy młyn zbożowy Mockmill 100, ufundowany przez producenta Wolfgang Mock GmbH.

Przypominamy, że pod patronatem Mistrza Branży trwa konkurs fotograficzny #ILoveWholeGrain2018 dla tych, którzy kochają piec chleby, bułki, a nawet pizzę. Wystarczy przygotować dowolny wyrób z dowolnych surowców (jedyny wymóg to użycie minimum 30% mąki pełnoziarnistej) i zrobić apetyczne zdjęcie.

Autorską fotografię własnoręcznie przygotowanego pieczywa należy udostępnić publicznie np. na Facebooku, Instagramie lub w innych mediach społecznościowych, oznaczając post hashtagiem #ILoveWholeGrain2018. W konkursie biorą udział domowi piekarze, ale też rzemieślnicy piekarstwa z całego świata.

Niespodzianki z nagrodą specjalną – młyn domowy Mockmill 100!

Sponsorzy przeznaczyli do konkursu wyjątkowo atrakcyjne nagrody dla uczestników. Są to:

- 3-dniowy pobyt w Belgii w Center for Bread Flavour w Sankt Vith,
- taca Pendelino,
- książka kulinarna From the Wood-Fired Oven,
- słody,
- szablony do dekoracji pieczywa oraz gadżety.

Teraz do tej puli doszła nagroda specjalna ufundowana przez Wolfgang Mock GmbH z Niemiec – młyn domowy Mockmill 100 do mielenia zbóż, roślin strączkowych i przypraw z niezwykle trwałymi żarnami korundowo-ceramicznymi.
Urządzenie zdobyło nagrodę German Innovation Award 2018 w kategorii "Kuchnia" za wyjątkowe osiągnięcie w zakresie innowacji. Dzięki Mockmill 100 domowi piekarze, cukiernicy, kucharze i koneserzy jak najmniej przetworzonej przemysłowo żywności z całego świata odkrywają na nowo mąkę pełnoziarnistą, tworząc nowe, zdrowsze i smaczniejsze wersje znanych potraw.

***

Organizatorami i sponsorami konkursu są niezależnie: Karl de Smedt z Belgii (Puratos Sordough Library, The Quest For Sourdoguh); Wolfgang Mock GmbH z Niemiec (producent domowych młynów zbożowych Mockmill), Richard Miscovich z USA (instruktor pieczenia chleba rzemieślniczego na Uniwersytecie Johnson & Wales, autor "From the Wood-Fired Oven"); Hurtownia Marxam Project z Polski (dostawca słodów dla branży piwowarskiej), Chanda Seng z Hongkongu (instruktorka pieczenia chleba rzemieślniczego online) oraz pomysłodawca konkursu Piotr Połomski z Polski (domowy piekarz - administrator grup piekarniczych m.in. „Domowy Piekarz”).

Informacje o konkursie, regulamin, opis nagród można znaleźć w facebookowej grupie „I Love Whole Grain” http://www.facebook.com/groups/ILoveWholeGrain/

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dariusz Rajewski, Konrad Tota i Michał A. Molenda – 3 różne perspektywy i patenty na rozwój rzemieślniczych firm. Gadżety rzemieślnika – sprawdź, w jakie urządzenia i akcesoria zbroją się współcześni cukiernicy, piekarze i czekoladziarze w Polsce. Zobacz sklep firmowy dopasowany do rzeczywistości!

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji