...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Rozgryźć smaki na wiosnę z marcowym Mistrzem Branży

Przykazanie na wiosnę: rozgryzajmy i smakujmy świat, ile się da! Bądźmy wścibscy, podpatrujmy i szukajmy w tym pomysłów dla siebie. Tak jak to robią Goście i Autorzy marcowego wydania "Mistrza Branży".

Jeżeli chodzi o rozgryzanie smaków, najprościej ruszyć w podróż i smakować świat w oryginale, tak jak Mateusz Gajdziński, który od ponad pół roku relacjonuje swoją podróż po smakach świata. Ale można też dokładniej przyjrzeć się temu, co mamy wokół siebie, odkurzyć dawne książki kucharskie, obserwować innych, mieć oczy i uszy otwarte na odmienność. Po co? By się rozwijać i przekraczać granice własnej kreatywności. Jak napisała Bożena Sikoń (we wstępie do regulaminu Mistrzostw Polski w Podawaniu Deseru): – Każdy kucharz i każdy cukiernik powinien pracować nad rozwojem i poszerzaniem swojej ,,biblioteki smaków”, co pozwoli mu na takie ich łączenie, by się wzajemnie uzupełniały, podkreślały, a w efekcie końcowym tworzyły niepowtarzalne i wyjątkowe kompozycje.

Święta racja! O takie kompozycje – wyjątkowe i niepowtarzalne – zadbała polska drużyna w Rimini: Marek Moskwa, Michał Wiśniewski, Maciej Majzon-Wójtowicz z Pawłem Petrykowskim i Michałem Doroszkiewiczem na czele. Trawa żubrowa, olej z pestek dyni, sfermentowane jeżyny i ostatnia butelka nalewki z czarnego bzu – oto składniki, które pozwoliły im stworzyć kilka zaskakujących smaków lodów i rzucić jurorów Coppa del Mondo della Gelateria na kolana. Dlaczego jedyna innowacyjna w smakach drużyna nie sięgnęła podium? To pytanie nurtowało nas po ogłoszeniu wyników i o to też zapytaliśmy. Przede wszystkim jednak pokazaliśmy ciekawych ludzi młodego pokolenia, którzy już dziś stanowią o wysokiej klasie polskiego cukiernictwa restauracyjnego. I mamy nadzieję, że jeszcze pokażą, że mistrzostwo im się należało.

Zasada rozszerzania smaków nie odnosi się wyłącznie do cukierników i lodziarzy. Piekarstwo pod tym względem to nie mniej ciekawa i wciągająca dziedzina, o czym bardzo często przekonują Anna Maria (Kucharnia) i dr Henryk Piesiewicz. W tym wydaniu nasi autorzy przyjrzeli się pieczywu rodem z Tyrolu. Natomiast Piotr Ławrowski, prosto z Kolonii, przywiózł najnowsze informacje z targów ISM, gdzie niepodzielnie rządziła innowacja – nie tylko w smakach.

 Wszystkiego nowego i smacznego na Wielkanoc!

SPIS TREŚCI

Rozmowa Mistrza Branży

Gdyby talent Polaków połączyć z budżetem Włochów…. – rozmowa z Michałem Doroszkiewiczem, team menadżerem polskiej reprezentacji
Najbardziej zwariowana ekipa Coppa del Mondo della Gelateria
Ryszard Gembiak najlepszy w Poznaniu – Gra w otwarte karty

Efektywne zarządzanie

Notariusze dla Mistrza Branży
Proste ekologiczne rozwiązania w firmie
Jak stworzyć sprawnie działającą organizację?

Ludzie i ich pasje

Pasja i prostota recepta na CZECOladowy sukces – rozmowa z Anną Antczak
Strefa Mistrza Branży

Edukacja

Cudze chwalicie, swego nie znacie...
Historia w służbie marki

Kulisy produkcji

Małe wypiekanie i kawa
Erg System SA radzi
Najstarsza metoda odroczonego wypieku pieczywa
Tabele wartości odżywczych – jak przygotować się do kontroli sanepidu i IJHARS?
Rozgryźć Tyrol
Vinschger Paarl – najwyborniejszy chleb na świecie
Planowanie produkcji w Systemie CSB
Najczęściej popełniane błędy w znakowaniu żywności. Obliczenia wartości odżywczych w praktyce – szkolenie 22 kwietnia 2016
Lekkie inspiracje w tortach
Zapomniany kodeks mazurkowy

DODATEK: Receptury wielkanocne

Sprzedaż i ekspozycja

Piekarnie podsumowują 2015 r. i udział w programie „Doceń polskie”
Czy chciwość jest przereklamowana?
Naturalność żywności w cenie
ABC znakowania – G jak gluten

Flash News

Zobacz na ISSUU katalog reklamowy marzec 2016 lub ściągnij PDF

 

Numery wydane:
Mistrz Branży styczeń-luty 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży marzec 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży kwiecień 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży maj 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży lipiec 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży wrzesień 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży listopad 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży grudzień 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży styczeń 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży luty 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży marzec 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży kwiecień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży maj 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży lipiec-sierpień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży wrzesień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży październik 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży listopad-grudzień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży styczeń 2014  tutaj    pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży luty 2014  tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży marzec 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży kwiecień 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży maj-czerwiec 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży lipiec-sierpień 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży wrzesień 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży październik 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży listopad 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży grudzień 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży styczeń 2015  tutaj
Mistrz Branży luty 2015  tutaj
Mistrz Branży marzec 2015  tutaj
Mistrz Branży kwiecień 2015  tutaj
Mistrz Branży maj-czerwiec 2015  tutaj
Mistrz Branży lipiec-sierpień 2015  tutaj
Mistrz Branży wrzesień 2015  tutaj
Mistrz Branży październik 2015  tutaj

Zapraszamy do lektury. Naprawdę warto!



           Zamów prenumeratę Mistrza Branży         

nr tel. 32 729 96 80

email: prenumerata@MistrzBranzy.pl

Cena prenumeraty: roczna 149 zł brutto

więcej informacji o prenumeracie


Bieżące wydanie czasopisma

W najnowszym wydaniu stawiamy na B-Concept Jordiego Bordasa oraz stare koncepty na zero waste w nowoczesnej piekarni i cukierni. Odkrywamy siłę social mediów z Szymonem Czerwińskim, a także szukamy najlepszych blach i form...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji