czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

Ruby – kolejny czekoladowy przełom? 0

dodano ,Redakcja AK

Dotąd znaliśmy ciemną, mleczną i białą. Po 80 latach od wprowadzenia białej czekolady Barry Callebaut, wiodący światowy producent czekolady, ogłosił powstanie kolejnej – rubinowej.

Barry Callebaut po latach badań stworzyła produkt z rubinowych ziaren kakaowca pochodzących z różnych regionów świata. To tym ziarnom i szczególnemu procesowi, któremu je poddano, a nie sztucznym barwnikom, nowa czekolada zawdzięcza swój piękny kolor. Ma też orzeźwiający, całkowicie naturalny smak owoców jagodowych i kremową konsystencję. W niczym nie przypomina smaku ani ciemnej, ani białej, ani mlecznej czekolady.

Rubinową czekoladę zaprezentowano w Szanghaju 5 września 2017 r. Pomyślnie przeszła wszystkie testy konsumenckie. Czy stanie się nowym wyzwaniem dla cukierników i mistrzów czekoladziarstwa?

fot. Barry Callebaut

Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe