...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

SIGEP – wielkim ambasadorem lodów rzemieślniczych

We wrześniu dwa ważne wydarzenia branży lodziarskiej – Gelato World Tour i Gelato Festival. To będzie prawdziwa uczta dla koneserów mrożonego deseru!

IEG expo, czyli organizatorzy największych targów we Włoszech, zapraszają na wrześniowe świętowanie z gelato w roli głównej – najpierw do Rimini (8-10.09) na światowy finał Gelato World Tour, a następnie do Florencji (14-17.09) na Gelato Festival. To dwa ostatnie wydarzenia spośród 42, które w tym roku promowały włoskie gelato na całym świecie.

Gelato, czyli oryginalne włoskie lody rzemieślnicze, to bardzo ważny symbol kultury kraju. Tak ważny, że dwóch partnerów: SIGEP oraz Carpigiani stało się ambasadorami tego słodkiego deseru. Ten pierwszy jest również organizatorem targów wraz z IEG (Italian Exhibition Group), które odbywają się już od 38 edycji. Ich motywem przewodnim co roku jest właśnie gelato, ale również są dedykowane całej słodkiej branży: światowym liderom cukiernictwa, czekolady, kawy. Należy pamiętać, że Carpigiani jest wiodącym producentem maszyn do branży lodziarskiej uznanym na całym świecie.

Rola tych ambasadorów sprowadza się do organizacji różnego rodzaju akcji oraz wydarzeń, które mogą w pełni  uświadomić, czym jest włoskie gelato. Stąd pomysł na konkurs Gelato World Tour i partnerowanie Gelato Festival.

W dniach 8-10 września, po trzech latach preselekcji, odbędzie się wielki finał II edycji Gelato World Tour. I to nie gdzie indziej jak w miejscu urodzenia Felliniego – kolejnego ważnego symbolu kultury włoskiej! 36 lodziarzy z 18 krajów sporządzi swój mistrzowski smak gelato i zawalczy o głosy jury, jak i odwiedzających.

Zaraz potem we Florencji, 14-17 września, odbędzie się Gelato Festival. To pierwszy na świecie event w pełni dedykowany włoskim lodom. Prócz dobrej zabawy i food trucków, zwiedzający będą mogli zobaczyć też zmagania 16 mistrzów, którzy powalczą o tytuł najlepszego lodziarza wyłonionego z kandydatów pochodzących tym razem z: Włoch, Anglii, Niemiec i Polski. Następnie, pod koniec września, rozpocznie się kolejna edycja konkursu, tym razem od USA.

Prezydent IEG Lorenzo Cagnoni podsumowuje: Dla nas rezultat tej długiej podróży jest niezwykle pozytywny. Uczyniliśmy SIGEP jeszcze bardziej znanym, sprowadzając topowych mistrzów gelato na targi. Poza tym najlepszych producentów i dystrybutorów i inwestorów, którzy widzą w tej niezwykle rozwijającej się branży możliwości i ciekawe perspektywy biznesowe. Ale ponad tym wszystkim, dzięki współpracy wiodących marek, przyczyniliśmy się do rozpowszechnienia kultury konsumpcji gelato, kładąc nacisk na budowę łańcucha międzynarodowego tego produktu. To ważna działalność, zwłaszcza, że nie mamy na tym polu żadnego konkurenta.

Główny menager IEG, Corrado Facco, podkreśla: – SIGEP po raz kolejny udowadnia swoją rolę jako najlepsze centrum biznesu, przyczyniając się w sposób proaktywny do wzrostu obrotów handlowych i zdobywania nowych rynków. Pokazaliśmy na całym świecie rzeczy, które są dumą naszego kraju, wymieniając się wiedzą i współpracując z mistrzami z całego świata. A teraz wracamy z tym wszystkim tu, do Włoch, kontynuując zawarte przyjaźnie, a także prowadząc cały czas Obserwatorium SIGEP, które bada rynkowe trendy i perspektywy na przyszłość.

Nie możemy też zapominać o jeszcze jednym ważnym wydarzeniu pod patronatem SIGEP – konkursie Gelato World Cup, który odbywa się co dwa lata podczas targów w Rimini w samym centrum targowym. Obecnie przypada już jego 8. edycja, organizowana przez  Gelato e Cultura oraz SIGEP. Adresowana do najlepszych profesjonalistów zajmujących się gelato, czekoladą i wysokim cukiernictwem jest okazją do zmierzenia swoich sił i zaprezentowania ciekawych nowoczesnych trendów. Niedawno odbyła się preselekcja dla 12 drużyn z: Argentyny, Australii, Brazylii, Kolumbii, Francji, Japonii, Maroko, Polski, Hiszpanii, Szwajcarii, USA i po raz pierwszy dla Ukrainy. Włochy, które były niekwestionowaną gwiazdą poprzedniej edycji, z racji otrzymanego tytułu mistrza, nie wezmą udziału w tej edycji. Przypominamy, że Polskę będą reprezentować: Tomasz Szypuła, Łukasz Parzymski, Damian Wiśniewski, Rafał Macała oraz team manager Sebastian Szmyd (więcej o polskim teamie czytaj TUTAJ).

Bieżące wydanie czasopisma

W najnowszym wydaniu stawiamy na B-Concept Jordiego Bordasa oraz stare koncepty na zero waste w nowoczesnej piekarni i cukierni. Odkrywamy siłę social mediów z Szymonem Czerwińskim, a także szukamy najlepszych blach i form...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji