Klienci firmy PFAHNL z Zachodniej Polski, wzięli udział w seminarium szkoleniowym w czeskim mieście Litomyśl. Nowe asortymenty chlebów ziarnistych znalazły się w centrum zainteresowania zaproszonych gości. 6 i 7 marca tego roku, mogli oni zapoznać się ze smakiem i sposobem wykonania nowych produktów.
Tematyką spotkania pierwszego dnia były chleby ziarniste i mieszanki do produkcji pieczywa drobnego. Uczestnicy mogli spróbować nowości, czyli chleba orkiszonowego z jabłkiem, chleba serwatkowego, pieczywa ziemniaczanego czy też kiełkowego.
Wachlarz smaków
Wszyscy mogli podziwiać łatwość produkcji chleba Maraton z zawartością orzechów i ziaren, ciabatty rustikal, czyli pieczywa śródziemnomorskiego z dodatkiem oliwek czy też pieczywa jogurtowego. W sektorze cukierniczym, zachwycały muffinki pikantne oraz klasyczne, ciasto czekoladowe i kule alpejskie, czyli nowość w ofercie. Ser zagościł w smacznych kulach, a także rogalach, które łaskotały podniebienie. Na sam koniec zaprezentowano smaczną przekąskę, czyli minipizze. Odbyły się także prezentacje nowych technologii w piekarstwie, czyli nowoczesne rozwiązania chłodnicze w przemyśle piekarniczym firmy Scotsman-Ice Systems. Po takich wrażeniach uczestnicy wzięli udział w żarliwej dyskusji na temat prezentacji, mogli zadawać swoje pytania i otrzymywali wyczerpujące odpowiedzi.
Coś dla ducha
Wszyscy mieli okazję do zwiedzenia pięknego i gościnnego miasta Litomyśl. Po udanych zakupach wszyscy udali się na uroczystą kolację, gdzie podsumowano seminarium, a potem goście i organizatorzy bawili się do białego rana.