...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZS w Suchej Beskidzkiej, materiał promocyjny

Sernik

uczeń: Sylwia Romaniak
ZS im. W. Witosa w Suchej Beskidzkiej

Składniki:

Masa serowa :
1,2 kg sera
0,5 litra mleka 
187 ml oleju
37,5 dkg cukru
15 g cukru waniliowego
2 budynie waniliowe

Kruche ciasto:
15 dkg mąki tortowej
8 dkg  masła
5 dkg cukru pudru
1  żółtko
6 białek
4 dkg cukru
Kokos do posypania

Zagnieść  kruche ciasto, schłodzić i  rozwałkować  przełożyć do  blachy  wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia.  Ser  zmielić dwa razy , dodać budyń ,  cukier, olej , mleko oraz cukier waniliowy.  Gotową masę przelać  na ciasto piec około  30-35 minut w temperaturze 180o. Gdy ciasto się zarumieni ubić pianę z białek z dodatkiem cukru . Przełożyć   pianę na ciasto i posypać kokosem piec jeszcze  10-15 minut. Po upieczeniu ciasto wyciągnąć z piekarnika i odstawić do wystygnięcia.

Nauczyciel: Krzysztof Maciejowski



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół im. Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji