...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Sernik 3D

Poznaj wyróżnioną recepturę na efektowny sernik autorstwa Anety Sawczenko.

Baza bezbarwna: 

4 galaretki przezroczyste

Masa do zająca:

250 ml mleka

12 g żelatyny

1/4 wody do rozpuszczenia żelatyny

barwniki spożywcze

Masa sernikowa:

Ser twarogowy Piątnica

32 g żelatyny 

aromaty

opcjonalnie - barwniki spożywcze

190 g cukru

Przygotować galaretkę przezroczystą i wlać do przezroczystego naczynia. Żelatynę rozpuścić w wodzie i dodać ją do mleka. Tak przygotowaną mieszankę barwić barwnikami i napełnić strzykawę, po czym wtrzykiwać masę (za pomocą zwykłej medycznej igły) od spodu galaretki na odpowiednią głębokość, tak aby uzyskać kształt zajączka, który ma być 3D. W ten sam sposób przygotować kwiatki, wykonując odpowiednie ruchy ręką, używając strzykawki i igły. Łyżeczką wycinać kształt jajek i malować je zabarwioną masą mleczną. Gdy zajączek jest gotowy, na galaretkę wylewać masę sernikową z wyżej wymienionych składników.

 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać








Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji