...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZSSG w Warszawie, materiał promocyjny

Sernik na cieście miodowym

autor: Dominik Koźlik klasa IIF Technikum Spożywczo-Gastronomiczne w Warszawie,
nauczyciel: Ewa Olech

RECEPTURA

Ciasto miodowe - składniki na spód (tortownica śr. 28 cm)
240 g mąki pszennej typ 450
2 żółtka
40 g cukru pudru
150 g masła
2,5 g sody
20 g miodu

Masło posiekać z mąką, cukrem pudrem, solą, dodać źółtka i miód. Wyrobić ciasto, rozwałkować, wylepić ciastem spód tortownicy.    



Masa serowa
1 całe jajko
55 g cukru kryształu
900 g sera President
150 g rodzynek
20 g budyniu waniliowego
9 ml zapachu waniliowego
250 ml mleka

Zagotować mleko w rondlu,  namoczyć w nim rodzynki.
Jajko ubić z cukrem, następnie dodać ser  – miksować na niewielkich obrotach.     
Na sam koniec dodać oprószone mąką, namoczone rodzynki, delikatnie całość wymieszać.
Piec 50 minut w temperaturze 180oC.

Polewa
15 g kakao
75 g masła
1 łyżka wody
60 g cukru

W rondlu upłynnić  masło, cukier, następnie dodać kakao i wodę.
Połączyć wszystkie składniki nie doprowadzając ich do  wrzenia.
Po upieczeniu wychłodzić ciasto i  polać polewą.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji