...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZS1 w Sanoku, materiał promocyjny

Sernik pomarańczowy z musem brzoskwiniowym

autor, uczeń: Artur Hałasik, nauczyciel prowadzący: Agata Wójcik

RECEPTURA

Ciasto
0,5 kostki margaryny
2 jajka
220 g cukru
400 g mąki
0,5 łyżeczki sody
sok i skórka z 1 pomarańczy

Margarynę rozpuścić, odstawić do wystudzenia. Pomarańcze sparzyć. Jajka utrzeć z cukrem. Do masy jajecznej dodać sok i skórkę z pomarańczy, mąkę, sodę, połączyć, dodać wystudzoną margarynę i wymieszać.

Masa serowa
1 kg zmielonego twarogu
4 jajka
150 g cukru
16 g cukru waniliowego
0,5 kostki margaryny
4 łyżki budyniu śmietankowego

Margarynę rozpuścić i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać ser, budyń, wystudzoną margarynę, dobrze wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą serową. Ciasto równomiernie rozłożyć na tortownicy o średnicy 28 cm lub na formie o wymiarach 36 x 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wylać na nie masę serową, piec w piekarniku nagrzanym do 150°C przez ok. 1 godzinę.

 

Mus brzoskwiniowy
1 puszka brzoskwiń
sok z 1 pomarańczy
4 łyżki budyniu waniliowego
150 ml wody

Brzoskwinie zmiksować na gładką masę, dodać sok z pomarańczy, wymieszać, zagotować razem z sokiem. Budyń rozmieszać z wodą i dodać do gotującego się musu. Gotować przez ok. 5 minut, ciągle mieszając, odstawić do ostygnięcia. Lekko ciepły mus wyłożyć na sernik.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji