autor: Prospona
Receptura na tortownicę 24 cm
Biszkopt:
3 białka
100 g cukru
100 g mąki
20 g Skoncentrowanej pasty owocowej PROSPONA
Według podanej receptury przygotować pięć biszkoptów, każdy z inna pasta owocową ( na zdjęciu użyto smaków skoncentrowanej pasty owocowej PROSPONA: ananas, pomarańcza, wiśnia, jagoda, zielone jabłko).
Przygotowanie:
Białka ubić stopniowo dodając cukier. Do gotowej bezy przesiać mąkę oraz dodać skoncentrowana pastę owocową. Delikatnie wymieszać do połączenia składników. Piec ok. 10 min w temp 170°C.
Krem śmietankowy:
500 ml śmietany 30%
30 g cukru waniliowego
12 g żelatyny
80 ml ciepłej wody
Przygotowanie:
Śmietanę ubić z cukrem dodać rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę. Wymieszać.
Przygotowanym kremem przełożyć biszkopty. Przed podaniem dobrze schłodzić.
Dekoracja:
Owoce kandyzowane PROSPONA
Sosy owocowe PROSPONA