...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Show i zwycięstwo Oli Sowy i Mariusza Buritty

Rzutem na taśmę Ola Sowa i Mariusz Buritta zwyciężyli w V Lodziarskich Mistrzostwach Polski, które były eliminacją do Pucharu Świata Lodziarzy Coppa del Mondo della Gelateria 2014 w Rimini. Szli łeb w łeb z reprezentacją Lodziarni Glorioza czy Jadwigą Czerwczak. Przełom nastąpił przy efektownej prezentacji ich deseru...

… Pod koniec zawodów przed jurorami pojawiły się tablety z informacją o finałowym deserze Aleksandry Sowy i Mariusza Buritty pt. „Tajemniczy Wodospad”, a następnie wniesiono dymiący, podświetlony deser lodowy o intrygujących smakach, zamknięty w szklanej oprawie. Na "Tajemniczy Wodospad" złożyły się: dekoracja z karmelu, chrupiące ciasteczka z masy cygaretkowej z prażonymi ziarnami kakaowca, trufla whisky z chili, lody waniliowe, czekoladowe, parfait z buraka ćwikłowego z malinami, biszkopt czekoladowy, spieniony jogurt z winem musującym oraz sos malinowy.

Pojawienie się tego zjawiskowego deseru szybko wywindowało Aleksandrę Sowę i Mariusza Burittę na 1. miejsce, tworząc przepaść punktową do konkurentów. Drugie miejsce zajęła Lodziarnia Glorioza z Gliwic, a trzecie przypadło Lodom Tradycyjnym Jadwigi Czerwczak.

Jeszcze przed zawodami było wiadomo, że konkurencja będzie mocno wyrównana. Do udziału zgłosiły się: Cukiernia Sowa z Bydgoszczy, Lodziarnia Glorioza z Gliwic, Cukiernia Jarzyna z Brwinowa, Cukiernia "Lukrecja" z Sochaczewa, Piekarnia-Cukiernia Gromulski z Mińska Mazowieckiego. Na liście zgłoszeń pojawiły się również dwie nietypowe załogi. Pierwszą z nich był zespół uczniów z Zasadniczej Szkoły Zawodowej z Lwówka Śląskiego. Uczniowie Katarzyna Czujko i Damian Hutek wystartowali w mistrzostwach dzięki wsparciu firmy Kames. Drugim ciekawym przypadkiem był rodzinny team Jadwigi Czerwczak i jej 13-letniego syna Jakuba.

Warto dodać, że Pani Jadwiga na co dzień prowadzi gospodarstwo rolne w Kiełpinie, a także małą pracownię, w której wytwarza lody na bazie niepasteryzowanego mleka, prawdziwych jaj, a jej lody sorbetowe to kwintesencja owoców z własnych sadów. Powrót do lodów tradycyjnych o smakach czerpanych z natury poskutkował wysokimi notami jurorów, wśród których był też włoski specjalista Sergio Dondoli. Lody czekoladowe i sorbetowe rodzinnego teamu to prawdziwy majstersztyk, ale w kategorii lodów waniliowych bezkonkurencyjni byli Krzysztof Klapec i Iwona Wójcik z Lodziarni Glorioza.

Ale smaki to jedno, w mistrzostwach liczy się również sztuka prezentacji, a nawet iluzji. I jak czas pokazał, punkty szybko poszły w górę przy deserach w pucharkach i koktajlach. Ta kategoria pokazała wyższość bydgoskiej załogi Cukierni Sowa, która zostawiła zacnych konkurentów daleko w tyle.

Oficjalna punktacja V Lodziarskich Mistrzostw Polski na Expo Sweet 2013

1. miejsce - Aleksandra Sowa, Mariusz Buritta, Cukiernia Sowa, Bydgoszcz (2123 pkt)
2. miejsce - Krzysztof Klapec, Iwona Wójcik, Lodziarnia Glorioza, Gliwce (1818 pkt)
3. miejsce - Jadwiga Czerwczak, Jakub Czerwczak, Lody Tradycyjne Domowe, Kiełpin (1796 pkt)
4. miejsce - Bartłomiej Jarzyna, Piotr Pawłowski, Cukiernia Jarzyna, Bydgoszcz, Pawlo Cafe Stegna (1790 pkt)
5. miejsce - Renata Kujawa, Milena Błońska, Cukiernia "Lukrecja", Sochaczew (1553 pkt)
6. miejsce - Sylwia Niezgoda, Jacek Wojtczak, Gromulski Piekarnia Cukiernia, Mińsk Mazowiecki (1341 pkt)
7. miejsce - Katarzyna Czujko, Damian Hutek, Zasadnicza Szkoła Zawodowa, Lwówek Śląski (1102 pkt)


Aleksandra Sowa i Mariusz Buritta lodziarskimi mistrzami Polski, którzy będą reprezentować nasz kraj w Pucharze Świata Lodziarzy Coppa del Mondo della Gelateria 2014 w Rimini


Tak zgrany duet Ola i Mariusz może zawojować niejedne mistrzostwa


Drugie zasłużone miejsce dla Krzysztofa Klapeca i Iwony Wójcik z Lodziarni Glorioza (Gliwice)


Tradycyjne domowe lody Jadwigi Czerwczak i jej 13-letniego syna Jakuba doprowadziły rodzinny team na 3. miejsce


Mistrz Paweł Małecki gratuluje najmłodszemu uczestnikowi zawodów, 13-letniemu Kubie


3. miejsce zobowiązuje - liczymy, że o lodach Pani Jadwigi, a także o postępach Kuby świat jeszcze usłyszy!


Zwycięzcy V Lodziarskich Mistrzostw Polski i jurorzy, którzy zadecydowali o wynikach tegorocznych zawodów


:)


Radość zwycięzców - bezcenny widok

Deser "Tajemniczy Wodospad", który podbił serca jurorów


Sergio Dondoli był pod dużym wrażeniem Tajemniczego Wodospadu


Tajemniczy Wodospad przechylił szalę zwycięstwa na stronę Oli Sowy i Mariusza Buritty z Cukierni Sowa


W środku parfait z buraka ćwikłowego z malinami otoczony lodami czekoladowymi i waniliowymi, trufla z chili i chrupiące ciasteczko z masy cygaretkowej z prażonymi ziarnami kakaowca

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji