...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Śląscy piekarze i cukiernicy z tytułami

W środę 28 lutego poznaliśmy laureatów plebiscytu Osobowość Roku 2017 organizowanego przez „Dziennik Zachodni”. Podczas gali finałowej nagrody w kategorii „biznes” otrzymali również przedstawiciele branży piekarskiej i cukierniczej z województwa śląskiego.

Konkurs Osobowość Roku jest nową inicjatywą „Dziennika Zachodniego”, która ma na celu wyłonienie osób, firm lub instytucji, które podczas minionych dwu­nastu miesięcy w widoczny sposób anga­żowały się w życie lokalnych społeczności. Jej wyjątkowy charakter podkreśla fakt, że zarówno nominacje, jak i nagrody przyzna­wane są na wniosek czytelników dziennika oraz związanych z nim internetowych por­tali informacyjnych.

Prezes Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach Jan Klimek z żoną Danutą oraz Beatą Białowąs, dyrektor naczelną Izby Rzemieślniczej (po prawej)

Mistrz piekarstwa Jan Nowak, właściciel ponad 100-letniej Piekarni Cukierni T.J.D. Nowak z Brzeźc

Za kreatywność i wytrwałość
W pierwszej edycji, której gala finało­wa odbyła się 28 lutego 2018 r. w Fil­harmonii Śląskiej w Katowicach, nie za­brakło osób związanych z piekarstwem i cukiernictwem. Najwięcej głosów czy­telników w kategorii „biznes w powiecie siemianowickim” zyskała Lucyna Gieracz, właścicielka studia tortów artystycznych „Babeczka” z Siemianowic Śląskich, która nagrodzona została za wyjątkową kre­atywność w pieczeniu i dekorowaniu ar­tystycznych tortów. W powiecie pszczyń­skim za utrzymanie rodzinnego biznesu korzeniami sięgającymi do 1915 roku na­grodzony został Jan Nowak, senior rodu i właściciel Piekarni Cukierni T.J.D. No­wak z Brzeźc.

Nagrodę w imieniu Krzysztofa Bielewicza, właściciela firmy Pierniki Żywieckie, odebrał Stanisław Handerek.

Lucyna Gieracz, właścicielka studia tortów artystycznych „Babeczka”

FOT. DZIENNIK ZACHODNI/POLSKA PRESS

 

Za empatię i przywiązanie do tradycji
Wśród przedsiębiorców z powiatu bieruńsko­-lędzińskiego bezkonkurencyjni byli Danuta i Jan Klimkowie, właściciele istniejącej od 1974 roku Ciastkarni Jan Klimek w Chełmie Śląskim. Nagrodzeni zostali m.in. za prowadzenie biz­nesu z tzw. ludzką twarzą, angażowanie się w pomoc osobom niepełnosprawnym oraz różnym stowarzyszeniom. W rejonie Podbe­skidzia uhonorowany został natomiast Krzysz­tof Bielewicz, właściciel firmy Pierniki Żywiec­kie, który został nominowany do nagrody za kontynuowanie tradycji piekarniczych na Ży­wiecczyźnie i stosowanie dawnych receptur, technologii, narzędzi, a nawet nazewnictwa.

Małgorzata Milian-Lewicka


Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji