...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Słodka reprezentacja Polski jedzie do Luksemburga

Wśród 14 zawodników kulinarnej kadry polskiej jest tylko dwóch cukierników: Michał Iwaniuk i Maciej Wiśniewski. To oni będą reprezentować nasz kraj, tworząc słodki bufet podczas międzynarodowych mistrzostw w Luksemburgu.

Branżowe spotkania opłatkowe to nie tylko chwila na podsumowanie roku, osiągnięć i połamanie się opłatkiem, ale też ogłoszenie dobrej nowiny! 2 grudnia 2017 r. w DoubleTree by Hilton Warsaw podczas wigilijnego zjazdu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni zostały przyznane nominacje do Narodowej Kulinarnej Reprezentacji Polski na Puchar Świata w Luksemburgu 2018, który odbędzie się 23-29 listopada 2018 r.

Wybranych zostało dziesięciu szefów kuchni kadry seniorów, dwie kadry juniorów i tylko dwóch cukierników – Michał Iwaniuk i Maciej Wiśniewski. To dla nich powód do dumy.

– Wraz z Maciejem czujemy się tym wyborem wyróżnieni. To dla nas ogromna nobilitacja, ponieważ mocno zajęci na co dzień pracą, nie sądziliśmy że nas to spotka. Ale ta praca została zauważona i to nas cieszy – komentuje Iwaniuk.

Jak dokonało się wyłonienie reprezentantów? Nikt z zawodników nie składał swojej kandydatury. Selekcjoner kadry Sebastian Krauzowicz wraz z dwoma trenerami polskiej drużyny: Zenonem Hołubowskim i Maciejem Rosińskim poprzez obserwację rynku wyłonili kadrę. Przyglądali się poszczególnym cukiernikom – ich pracy i jej poziomowi, osiągnięciom, a także temu, jaki progres poczynili w ostatnim czasie. Liczyły się także pasja do zawodu i wszechstronność. – Ja pracuję dużo w czekoladzie, potrafię zrobić rzeźbę. Ale dekoruję też w masie cukrowej. Maciej z kolei robi karmel – dopowiada Iwaniuk.

 

 

Trenerem cukierników jest Maciej Rosiński, szef kuchni oraz pastry chef w łódzkiej restauracji Affogato. 28 grudnia w Łodzi odbędzie się pierwszy zjazd cukierniczej sekcji, na którym omówiono tematykę oraz przydzielono poszczególne zadania. Treningi rozpoczną się w styczniu.

Konwencja konkursu pozostaje taka sama jak w latach ubiegłych. Cukiernicy będą mieli do przygotowania słodki bufet. na którym z pewnością znajdą się finger food, praliny, małe desery bankietowe oraz deser restauracyjny.

Przed naszymi cukiernikami wielkie zadanie, zwłaszcza dla Michała Iwaniuka, który będzie zaledwie 2 tygodnie po paryskich finałach World Chocolate Masters. Niemniej wierzymy, że tak dobrze dobrany team wzniesie się na wyżyny i pokaże to, co w polskim cukiernictwie najlepsze! 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji