...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Słodkie wakacje w wydaniu Mistrza Branży

Zapraszamy do lektury wakacyjnego wydania Mistrza Branży! Z nami wypoczynek będzie inspirujący i jeszcze słodszy! Poznacie włoską mistrzynię cukrowych dekoracji – Eleonorę Coppini, Iwonę Rudek – ambitną właścicielkę Cukierni i Piekarni Polskiej, Kingę Paruzel blogerkę, która z swojej pasji uczyniła profesję.

Cukiernik powinien umieć upiec tort i go zgrabnie udekorować. Nie musi jednak być mistrzem obu dziedzin. Dlatego od niedawna funkcjonuje oddzielny zawód taki jak dekorator. Właśnie z tej profesji słynie włoska mistrzyni cukrowych figurek – Eleonora „Molly” Coppini, która jesienią zawita do Polski. W rozmowie z nami opowiada o swoich inspiracjach, w tym m.in. o japońskiej mandze i przekonuje, że nawet tort dekorowany gotowymi elementami może być niepowtarzalnym dziełem. Poruszamy też istotny wątek – nie zawsze łatwej – współpracy między cukiernikami a dekoratorami. Wielką ambicją mistrzyni jest przekonanie, że taka kooperacja jest obecnie wręcz koniecznością.

 



Równie trudna bywa często relacja profesjonalistów oraz pasjonatów. Różnice, które dzielą jednych od drugich mogą tak de facto stać się pomostem prowadzącym do wspólnego sukcesu, gdy rywalizacja zamieni się w wymianę doświadczeń i talentów - wzajemne inspirowanie, poprzez pokazywanie odmiennych perspektyw tego samego tematu. O tym piszemy szeroko w kontekście polskiej blogosfery kulinarnej, wśród której prym wiodą blogi poświęcone słodkościom (Moje Wypieki, Kwestia Smaku), a coraz więcej uznania zdobywają te dedykowane domowemu wypiekaniu chleba.

 



Pasja bywa tak pochłaniająca, że część domowych cukierników staje się w końcu profesjonalistami! Niekoniecznie od razu właścicielami cukierni. Kinga Paruzel – autorka telewizyjnego programu i autorka książek kucharskich - udowadnia, że słodką pasję można realizować na wiele różnych sposobów. Opowiada również o szukaniu inspiracji cukierniczych w historii regionu oraz wyzwaniu jaki podjęła, chcąc by jej desery były nie tylko smaczne, ale i zdrowe!

 



To, że ktoś jest wieloletnim fachowcem, wcale nie znaczy, że brak mu pasji. Dowodem tego jest osoba Iwony Rudek, współwłaścicielki Polskich Piekarni, która wciąż tryska nowymi pomysłami na biznes i dzięki temu, w dobie spadku spożycia pieczywa, z roku na rok efektywnie rozwija firmę. Piekarnię traktuje jak drugi dom, a na pierwszym miejscu stawia dobrą atmosferę w zespole pracowników. Czemu jeszcze zawdzięcza tak duży sukces? Koniecznie przeczytajcie rozmowę Piotra Goszczyckiego!

 

 



Na koniec zapraszamy Was do świata bajecznych prac uczestników II edycji Otwartego Festiwalu Tortów Artystycznych organizowanego przez tortownia.pl, nad którym po raz kolejny objęliśmy patronat medialny. Wiszący tort, ciastka w doniczkach i gorąca atmosfera rywalizacji - zobaczcie jak można na słodki sposób oswoić żywioły i poznajcie sylwetki laureatek, których nazwiska zapewne nie raz jeszcze usłyszycie!

 



Oferujemy również przydatny dodatek poświęcony maszynom, urządzeniom i wyposażeniu do piekarni i cukierni. W przeglądzie znajdziecie wszystko, co potrzebne począwszy od przygotowania ciasta, poprzez rozrost, formowanie, na wypieku skończywszy. 

 

 

SPIS TREŚCI

Rozmowa Mistrza Branży
Molly w krainie tortów – rozmowa z włoską dekoratorką tortów
Paryska bagietka, skandynawski brod i polski mazurek – Piekarnia Aromat
Piekarnia, Cukiernia i... krokiety! – rozmowa z Iwoną Rudek, właścicielką Polskich Piekarni

Ludzie i ich pasje
Ale babka! Kinga Paruzel i jej słodka strona
Dzięki blogu, piekę ciasta!
Kulinarne blogi lektura dla piekarza?

Efektywne zarządzanie
Innowacyjność w nowej perspektywie unijnej, cz. I
Jaskółka odpowiedzialności

Edukacja
Akcje specjalne i niestandardowe

Kulisy produkcji
Nowoczesna siedziba Piekarni KŁOS
Chleb tostowy – pieczywo, które zna cały świat
Niezłe ziółko, cz. I
ERG-System SA – lider branży opakowań z tworzyw sztucznych
Które kwasy spożywcze wybrać?
Słodki stół na cztery pory roku – lato
Chłodniczy rozkład sił
Witryny chłodnicze LONGONI by Hert
Kokarda – tutorial Wiesława Kuci

Maszyny, urządzenia, wyposażenie

Sprzedaż i ekspozycja
Rynek produktów bezglutenowych
Czym żywi się świat, cz. VII. Innowacje na rynku słodyczy
Monitoring social media od kuchni. Zastosowanie narzędzi social listening
Klient na Śląsku – raport badawczy, cz. II
Światem rządzą kobiety
Czego pragną kobiety? O rosnącej sile nabywczej kobiet

Flash News


Zobacz na ISSUU katalog reklamowy lipiec-sierpień 2015 lub ściągnij PDF

 

Numery wydane:
Mistrz Branży styczeń-luty 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży marzec 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży kwiecień 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży maj 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży lipiec 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży wrzesień 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży listopad 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży grudzień 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży styczeń 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży luty 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży marzec 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży kwiecień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży maj 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży lipiec-sierpień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży wrzesień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży październik 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży listopad-grudzień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży styczeń 2014  tutaj
Mistrz Branży luty 2014  tutaj
Mistrz Branży marzec 2014  tutaj
Mistrz Branży kwiecień 2014  tutaj
Mistrz Branży maj-czerwiec 2014  tutaj
Mistrz Branży lipiec-sierpień 2014  tutaj
Mistrz Branży wrzesień 2014  tutaj
Mistrz Branży październik 2014  tutaj
Mistrz Branży listopad 2014  tutaj
Mistrz Branży grudzień 2014  tutaj
Mistrz Branży styczeń 2015  tutaj
Mistrz Branży luty 2015  tutaj
Mistrz Branży marzec 2015  tutaj
Mistrz Branży kwiecień 2015  tutaj
Mistrz Branży maj-czerwiec 2015  tutaj

Zapraszamy do lektury. Naprawdę warto!

 

  

Zamów prenumeratę Mistrza Branży

  

nr tel. 32 729 96 80
email: prenumerata@MistrzBranzy.pl

Cena prenumeraty: roczna 149 zł brutto

więcej informacji o prenumeracie

 

Bieżące wydanie czasopisma

W listopadowym Mistrzu Branży piekarz i pasjonatka rzemieślniczego chleba opowiadają o swojej pasji, własnym rozwoju i konkursie Master Baker Bakepol. Sięgamy drzew i oswajamy nowe smaki z Małgorzatą Kalembą-Drożdż, zastępujemy cukier błonnikiem itd.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji