...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Słodkie zwycięstwo polskich dekoratorów

Choć w Polsce styl angielski wciąż nie jest tak popularny jak we Włoszech lub Czechach, to właśnie polscy uczestnicy pokazali wysoką klasę podczas konkursu Cukrarsky Festival. Do naszego kraju trafiło najwięcej, bo aż 5 medali, w tym ten najważniejszy – za najlepszy tort i ozdobę jadalną, który wywalczyła Katarzyna Osiecka.

I edycja czeskiego festiwalu dla amatorów masy cukrowej zaskoczyła nie tylko wysokim poziomem prac uczestników, ale także frekwencją. 7 października br. imprezę w Jihlavie, emitowaną również w czeskiej telewizji, odwiedziło ponad dwa tysiące zainteresowanych (zarówno profesjonalistów, jak i hobbystów)! Co mogli podziwiać? Atrapy wielopoziomowych, bogato zdobionych tortów weselnych, niezwykłe kompozycje cukrowych kwiatów oraz jadalne figurki. Wielkie zainteresowanie budziły również torty 3D, które po ogłoszeniu wyników można było degustować. Wszystko to było efektem wielomiesięcznych przygotowań i wyobraźni dekoratorów, którzy przybyli z Czech, Słowacji, Polski, a nawet Szkocji! Reprezentacja z Polski liczyła aż 10 osób.

 



Każdy z uczestników mógł startować w jednej lub kilku kategoriach: weselny tort, słodki stół dla
dzieci, tort 3d, cukrowe kwiaty, jadalna figurka na tort, juniorskie torty oraz live show. W tej ostatniej konkurencji w ciągu 3 godzin uczestnicy z gotowego ciasta mieli wyczarować tort o tematyce Halloween, mając do dyspozycji masę cukrową, barwniki, aerograf oraz swoje umiejętności. Ciekawym pomysłem okazała się także kategoria „słodki stół”, w której trzeba było zaprezentować swój pomysł na organizację stołu z słodkościami. Jurorzy oceniali nie tylko jego wygląd, estetykę i kreatywność podanych produktów, ale także ich smak.

 



Absolutną zwyciężczynią festiwalu okazała się Katarzyna Osiecka z Warszawy, która wystartowała w kategorii „jadalna figurka na tort”. Jej praca „4 żywioły” zdobyła złoty medal w tej kategorii i główną nagrodę konkursu.

 



I edycja Festiwalu w Czechach wzbudziła tak duże zainteresowanie, że już teraz organizator Juraj Grgula zapewnia, że w przyszłym roku impreza potrwa 2 dni, a program zostanie rozszerzony o dodatkowe atrakcje.

 




Nagroda główna - najlepszy tort Katarzyna Osiecka
Kategoria słodki stół
srebro: Urszula Niezabitowska
brąz: Monika Siewert

Kategoria jadalne figurki na stół
złoto: Katarzyna Osiecka
brąz: Magdalena Pisała

Kategoria live show
srebro: Urszula Niezabitowska

Cukrarsky Festival, Jihlava (Czechy), 7 października 2015 r.

Więcej informacji: Cukrarsky Festival

Tekst: Kinga Jakimowicz, TORCIKowo
Zdjęcia: Klasyk Strudio Fotografia 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji