...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Słodko-słone SweetTARGi 2020

Kolejna edycja SweetTARGów zaprasza na słodko-słoną ucztę, spotkanie z największymi nazwiskami polskiego cukiernictwa, liczne warsztaty oraz po raz pierwszy wyjątkowy Salon Czekolady.

Po zeszłorocznej, jubileuszowej edycji największych targów branżowych na południu Polski, SweeTARGi nie obniżają poziomu. Kolejna edycja, która zagości w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach (21--23 marca) zaskakuje świeżą tematyką, licznymi warsztatami, ciekawymi panelami dyskusyjnymi i po raz pierwszy na polskich targach - Salonem Czekolady

 


W ciągu trzy dni wystawcy zaprezentują swoje nowości - surowce, półprodukty, maszyny do technologii piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej. A na scenie głównej zagoszczą goście, których pokazy będą słodkie i... słone, bo takie hasło przyświeca tegorocznej edycji wydarzenia. Wystąpią, m.in. Jolanta Kleser, finalistka programu Masterchef, właścicielka jednej z topowych cukierni butikowych - Daria Marszałek, dwukrotna laureatka Cake Festival Poland - Malwina Franczak. Natomiast Karolina Gawrońska, promotorka wegańskich słodyczy i autorka publikacji, pokaże popularne desery w roślinnej odsłonie. A Karolina Nicpoń, fotografka i autorka bloga Nicpoń w kuchni opowie o tym jak fotografować słodkości, by przyciągały uwagę w mediach społecznościowych. Zobaczymy również znanych mistrzów i autorów pierwszej polskiej publikacji dla pastry chefów, “Kreacje”  - Macieja Rosińskiego, Michała Iwaniuka oraz Macieja Wiśniewskiego.

 


Michał Iwaniuk, polski Chocolate Master, który uplasował się na 7. miejscu w międzynarodowym finale konkursu oraz Maciej Wiśniewski stworzą również na oczach zwiedzających rzeźbę z czekolady! A wszystko to w specjalnej strefie - Salonie Czekolady, który po raz pierwszy zagości na przestrzeni targowej. Zobaczymy tam także polskiego reprezentanta w wielkim finale prestiżowych mistrzostw Varlhona C3, Michała Góreckiego, który zaprezentuje swoje popisowe desery z czekoladą w roli głównej. Za sprawą Janka Woźniaka z Beskid Chocolate zwiedzający będą mieli okazję zobaczyć proces produkcji rzemieślniczej czekolady, która zdobywa coraz większe uznanie w cukiernictwie. I spróbować wybornych pralin oraz trufli, poznając tajniki ich produkcji dzięki Ani Wróbel z Słodkiego Wierzynka (Royal Chocolate Workshop). 

 


A oprócz tego - ciekawe panele dyskusyjne, w tym “Cukiernik na Instagramie”, czyli jak podnieść sprzedaż y wypromować markę za pomocą mediów społecznościowych oraz debata o odrodzeniu rzemiosła w piekarstwie, którą poprowadzi nasza redaktor naczelna, Anna Kania.

Prócz wiedzy, również odbędzie się część praktyczna - uczestnicy będą mogli wziąć udział w warsztatach praktycznych zarówno z cukiernictwa jak i fotografii kulinarnej. 


Sprzedaż biletów oraz rejestracja ruszy już w styczniu! Zarezerwuj datę 21-23 marca już teraz w swoim kalendarzu. To będzie wyjątkowa uczta jakiej jeszcze nie było!


Więcej informacji >>> http://www.sweettargi.fairexpo.pl/

Bieżące wydanie czasopisma

Oddajemy w Wasze ręce najnowszy numer, mocno pachnący świeżym chlebem rodem z San Francisco. Jest też o cieście parzonym, lodach w słoiku i tortach, które zbliżają do siebie ludzi.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji