Kolejna edycja SweetTARGów zaprasza na słodko-słoną ucztę, spotkanie z największymi nazwiskami polskiego cukiernictwa, liczne warsztaty oraz po raz pierwszy wyjątkowy Salon Czekolady.
Podobne artykuły
Zostań twórcą najsmaczniejszych i najpiękniejszych pralin w Polsce!Lody w wersji fit - pokaz Roberto BotturiVEGE NOW - nowa tabliczka z Wawelu dla wegan i… nie tylko!Po zeszłorocznej, jubileuszowej edycji największych targów branżowych na południu Polski, SweeTARGi nie obniżają poziomu. Kolejna edycja, która zagości w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach (21--23 marca) zaskakuje świeżą tematyką, licznymi warsztatami, ciekawymi panelami dyskusyjnymi i po raz pierwszy na polskich targach - Salonem Czekolady.
W ciągu trzy dni wystawcy zaprezentują swoje nowości - surowce, półprodukty, maszyny do technologii piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej. A na scenie głównej zagoszczą goście, których pokazy będą słodkie i... słone, bo takie hasło przyświeca tegorocznej edycji wydarzenia. Wystąpią, m.in. Jolanta Kleser, finalistka programu Masterchef, właścicielka jednej z topowych cukierni butikowych - Daria Marszałek, dwukrotna laureatka Cake Festival Poland - Malwina Franczak. Natomiast Karolina Gawrońska, promotorka wegańskich słodyczy i autorka publikacji, pokaże popularne desery w roślinnej odsłonie. A Karolina Nicpoń, fotografka i autorka bloga Nicpoń w kuchni opowie o tym jak fotografować słodkości, by przyciągały uwagę w mediach społecznościowych. Zobaczymy również znanych mistrzów i autorów pierwszej polskiej publikacji dla pastry chefów, “Kreacje” - Macieja Rosińskiego, Michała Iwaniuka oraz Macieja Wiśniewskiego.
Michał Iwaniuk, polski Chocolate Master, który uplasował się na 7. miejscu w międzynarodowym finale konkursu oraz Maciej Wiśniewski stworzą również na oczach zwiedzających rzeźbę z czekolady! A wszystko to w specjalnej strefie - Salonie Czekolady, który po raz pierwszy zagości na przestrzeni targowej. Zobaczymy tam także polskiego reprezentanta w wielkim finale prestiżowych mistrzostw Varlhona C3, Michała Góreckiego, który zaprezentuje swoje popisowe desery z czekoladą w roli głównej. Za sprawą Janka Woźniaka z Beskid Chocolate zwiedzający będą mieli okazję zobaczyć proces produkcji rzemieślniczej czekolady, która zdobywa coraz większe uznanie w cukiernictwie. I spróbować wybornych pralin oraz trufli, poznając tajniki ich produkcji dzięki Ani Wróbel z Słodkiego Wierzynka (Royal Chocolate Workshop).
A oprócz tego - ciekawe panele dyskusyjne, w tym “Cukiernik na Instagramie”, czyli jak podnieść sprzedaż y wypromować markę za pomocą mediów społecznościowych oraz debata o odrodzeniu rzemiosła w piekarstwie, którą poprowadzi nasza redaktor naczelna, Anna Kania.
Prócz wiedzy, również odbędzie się część praktyczna - uczestnicy będą mogli wziąć udział w warsztatach praktycznych zarówno z cukiernictwa jak i fotografii kulinarnej.
Sprzedaż biletów oraz rejestracja ruszy już w styczniu! Zarezerwuj datę 21-23 marca już teraz w swoim kalendarzu. To będzie wyjątkowa uczta jakiej jeszcze nie było!
Więcej informacji >>> http://www.sweettargi.fairexpo.pl/