...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Słodko-słony podręcznik Macieja Rosińskiego

Już w listopadzie ukaże się publikacja jakiej dotąd w branży nie było! Za stworzeniem brakującego elementu, czyli podręcznika z najważniejszymi recepturami dla słodkiej i wytrawnej branży stoi mistrz Maciej Rosiński.

- Gdy któregoś dnia ktoś ponownie  zapytał mnie o przesłanie receptury na ptysia, stwierdziłem, że przydałoby się zebrać te wszystkie receptury  w jednym miejscu. Tak zrodził się pomysł na książkę. W końcu po latach prowadzonych szkoleń mam już swój dorobek, setki odbiorców i doświadczenie, którym lubię się dzielić. Ludzie czekali na tego typu inicjatywę. - mówi Maciej Rosiński, kucharz i pastry chef, ambasador marki Callebaut oraz trener i szkoleniowiec w Ashanti.

 


Prace nad publikacją ruszyły już w ubiegłym roku i potrwają jeszcze do lipca. - By zakończyć wszystko w czasie i premiera odbyła się zgodnie z założeniem, w lipcu biorę rozbrat z pracą, czyli nie będę robił żadnych szkoleń. Tak by książka trafiła do rąk czytelników w listopadzie - obiecuje Rosiński.

Książka to od początku do końca jego autorski pomysł, stąd postanowił wydać ją metodą selfpublishingu. - Dzięki temu jestem niezależny. Mogę działać po swojemu. To dla mnie mniej sprawa biznesu, a raczej własnych ambicji i spełnionego marzenia o własnej publikacji. Zwieńczenie dotychczasowego dorobku pracy - deklaruje.

Choć Maciej Rosiński nie chce by był to wyłącznie album z pięknymi artystycznymi zdjęciami, do współpracy zaprosił samego mistrza fotografii kulinarnej, Jakuba Wilczka. Jako perfekcjonista, chce zadbać także o stronę wizualną książki. Będzie liczyć ok. 120-150 stron i twardą elegancką okładkę.

 


Do kogo jest skierowana i co w niej znajdziemy? .

To publikacja skierowana stricte do branży. Brakujący element, który będzie stanowić podręcznik ze wszystkimi najważniejszymi recepturami, a także podstawową wiedzą o przygotowaniu półproduktów do pracy takich jak krem angielski lub temperowanie czekolady. - chciałbym by dwudziestokilkuletni chłopak, który kończy szkołę gastronomiczną i zaczyna pracę mógł otworzyć tą książkę i odtworzyć z niej każdy jeden przepis u siebie w restauracji. Dlatego będzie to książka nie przegadana, a prawdziwa i konkretna. - deklaruje autor. 

 

 

Roboczy tytuł - Słodko-słony... kółka i kwadraty" najlepiej odzwierciedla zawtość książki. Znajdziemy w niej ok 40 receptur opatrzonych zdjęciami i kilkanaście dodatkowych. Z pewnością będą to desery talerzowe, przystawki, makaroniki, monoporcje, tarty i torty, a nawet przepis na babę ucieraną mamy Macieja Rosińskiego! Obok częśći cukierniczej pojawią się danie główne, tak by na podstawie receptur było możliwe stworzenie pełnego menu restauracji.

 

 

Co ciekawe, autor planuje też wersjęlimitowana, numerowaną w przedsprzedaży z imienną dedykacją dla zamawiającego. W tej opcji dołączony będzie również nośnik z filmami i dodatkowe upominki.

- Moje desery są proste w formie. Czyste i nie ma przeładowane. Bez skomplikowanych struktur i technik, które nawet trudno nazwać. I właśnie to jest filozofia cukiernictwa, którą chcę przekazać. Normalne jedzenie.  

To nie jedyna publikacja nad którą pracuje obecnie Rosiński. Kolejne szczegóły zdradzimy już wkrótce, tymczasem czekamy na listopadową premierę, do której z pewnością zaprosimy czytelników chętnych do nabycia słodko-słonego podręcznika. 


Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji