...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Smakołyk przyszłości

Treat Tomorrow to innowacyjny projekt Barry Callebaut, który ma na celu stworzenie nowej czekolady, która będzie odpowiedzią na nurtujące ludzkość problemy współczesności. Produkt powstanie przy współpracy samych konsumentów i ekspertów.

Kryzys wywołany COVID-19 wstrząsnął całym światem, wywołując potrzebę zajęcia się sprawami zachodzących już zmian, takich jak zmiana klimatu, nierówności społecznej czy problemy zdrowotne. Wobec tego zmieniają się i potrzeby samych konsumentów, wobec czego Barry Callebaut nie pozostaje obojętny. Jako jeden z liderów branży, marka Barry Callebaut zamierza stworzyć nowy produkt w pełni odpowiadający pragnieniom współczesnych społeczeństw. Wychodząc z założenia, że młodsze pokolenia inaczej patrzą na czekoladę, należy inaczej traktować smakołyki jutra.

Ta zmiana wymaga ścisłej współpracy ekspertów z samymi konsumentami. Stąd, jednym z pierwszych etapów tworzenia nowej czekolady będzie spotkanie online pod hasłem Treat Tomorrow, które odbędzie się 28 kwietnia. W trakcie wydarzenia przemawiać będzie kilku znanych specjalistów, takich jak Martin Diez, Ogata Kohei, Gabrielle Draper i Joel Perriard. Zarejestrowani uczestnicy będą mogli na żywo komentować i zadawać pytania. Odbędzie się także dyskusja nad  5 palącymi pytaniami konsumenckimi. Każde z zagadnień zostało poddane refleksji przez pryzmat światowych trendów, przykładów marek, innowacyjnych składników i inspiracji szefów kuchni. Zostaną poruszone kwestie, m.in. roślinnych składników wchodzących w skład czekolady, jej wpływu na zdrowie, psychikę, a także dobrobyt planety. Eksperci będą starali się przekonać, że czekolada to coś znacznie więcej, niż tylko chwila przyjemności. Smakołyk przyszłości będzie elementem zrównoważonego rozwoju oraz odpowiedzialnego podejścia do środowiska oraz zdrowia człowieka. 

Wszystkie pięć problemów przedstawionych przez ekspertów, zostanie następnie udostępnione szerszemu gronu na platformie Netflix jako miniserial dokumentalny. 

 

 

Zarejestruj się teraz: http://ow.ly/QUoG50E5hj5

 


#TreatTomorrow #ChocolateIndulgence

Więcej informacji >>> KLIK!

 


Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji