...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Specjalnie dla piekarzy i cukierników. Rywalizacja i zabawa!

Po raz kolejny w ostatni weekend sierpnia zapraszamy polskich i zagranicznych piekarzy i cukierników do pozytywnej rywalizacji w konkursach branżowych: „Rzeźba Piekarsko-Cukiernicza” oraz „Piekarz Roku”.

Kto może wziąć udział w konkursie na najpiękniejszą „Rzeźbę Piekarsko-Cukierniczą”? Każda piekarnia i cukiernia, która przygotuje jedną lub więcej rzeźb przestrzennych z ciasta chlebowego, piernikowego lub innego, o walorach artystycznych i technologicznych. Pracę można przygotować w dwóch kategoriach: do 5 kg i powyżej 5 kg. Wszystkie zgłoszone rzeźby będą wystawione podczas Święta Chleba i Piernika, przyciągając uwagę mediów i publiczności. Zgłoszenia do konkursu można przysyłać do 18 sierpnia br.


Przed nami również kolejna edycja konkursu „Piekarz Roku”. Poznamy tego najlepszego w naszym kraju, który być może setki kilometrów stąd każdego dnia serwuje klientom zdrowy, smaczny i aromatyczny polski chleb. Chęć udziału w tym konkursie można było zgłaszać do 30 czerwca br., ale kapituła konkursowa rozważy chęć uczestnictwa piekarni zgłoszonych również w późniejszym terminie.

Zachęcamy piekarzy do bezpłatnego utworzenia stoiska i zaprezentowania swojego asortymentu podczas Święta Chleba i Piernika, co może zaowocować zdobyciem zaszczytnego tytułu Piekarza Roku 2017.

Szczegółowe informacje oraz formularze konkursowe dostępne na www.schip.jawor.pl, w zakładce Konkursy.



Jedną z największych atrakcji Święta Chleba i Piernika będą Animacje piekarniczo-cukiernicze. Przez wszystkie dni imprezy w dużej hali namiotowej uznani mistrzowie piekarstwa i cukiernictwa zaprezentują publiczności swój kunszt i umiejętności. Na stoiskach wokół rynku w Jaworze będzie można podziwiać wyroby rękodzielników i rzemieślników. Oprócz niezliczonej ilości chleba znajdą się m.in. różnorodne naczynia lepione z gliny czy niepowtarzalne w formie i kształcie rzeźby, a także żywność ekologiczna i inne „nieskażone” cywilizacją produkty, o których na co dzień często możemy tylko pomarzyć.

W ubiegłym roku nasze miasto zostało rozsławione za sprawą rekordowego piernika autorstwa mistrza piekarnictwa Stanisława Furtaka z Jawora. Piernik mierzył 46 m i 10 cm długości. W tym roku na oczach wszystkich zgromadzonych na płycie rynku, przed telewizorami i przy radioodbiornikach będziemy chcieli pobić ten wynik.



Imprezie towarzyszyć będą niezwykłe widowiska, prezentacje artystyczne, koncerty gwiazd polskiej sceny muzycznej, m.in. Natalii Nykiel oraz jednego z najpopularniejszych piosenkarzy polskiej sceny muzycznej Grzegorza Hyżego, a także wiele innych atrakcji.

Na zakończenie, w niedzielne przedpołudnie zapraszamy na wyjątkowe show: „Dolnośląskie pieczenie chleba”, czyli konkurs na najlepszy i najsmaczniejszy chleb charakterystyczny dla danej miejscowości, regionu. Do udziału w nim zaprosiliśmy samorządowców, którzy w towarzystwie piekarzy i cukierników przystąpią do rywalizacji o miano „Dolnośląskiego Wypieku Roku”.

www.schip.jawor.pl
www.facebook.com/schip.jawor

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji