...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , CSB-System Polska Sp. z o.o., materiał promocyjny

Spokojny rytm pracy

Zarządzanie przedsiębior­stwem i sterowanie proce­sami w firmie Rischart’s Backhaus z Monachium odbywa się przy aktyw­nym wsparciu Systemu CSB...

Specjalista w zakre­sie controllingu Michael Scheyerl i jego zespół w codziennej pracy posłu­gują się oprogramowaniem CSB, które zapewnia im dostęp do wszystkich istot­nych danych w wybranym momencie oraz pozwala uniknąć gromadzenia zbęd­nych informacji.

Michael Scheyerl, dyrektor pio­nu administracyjnego i specja­lista w zakresie controllingu
w firmie Rischart’s Backhaus, pracował przez pewien czas także jako konsultant w inpraxi, zyskując dzięki temu duże do­świadczenie w pracy z liczbami. – Dobry controlling wymaga dobrych rozwiązań IT. Dzięki takim rozwiązaniom można w prosty sposób pozyskać wszelkie po­trzebne dane.

Z uwagi na to, że stosowane w piekar­ni do 2010 roku rozwiązanie IT osiągnę­ło granice swoich możliwości, zarząd pod­jął decyzję o wdrożeniu w jego miejsce oprogramowania branżowego CSB-Sy­stem. – Będąc kiedyś na targach, odwie­dziłem stoisko CSB-System. Prezento­wane na nim oprogramowanie, którego początki związane są z branżą mięsną, okazało się dla nas idealne, ponieważ oferowało możliwość szczegółowego od­wzorowania naszych procesów produk­cyjnych. System CSB jest wysoce zin­tegrowanym rozwiązaniem, które dzięki dowolnym konstelacjom modułów może być dostosowane do indywidualnych po­trzeb każdego przedsiębiorstwa. Wpraw­dzie nie należało do najtańszych, ale było dokładnie tym, czego szukaliśmy. W ostatecznym rozrachunku inwestycja ta okazała się dla nas w pełni opłacalna. Zamierzamy korzystać z tego oprogra­mowania w długofalowej perspektywie, co z pewnością relatywizuje koszty zaku­pu. Dodatkowym atutem jest to, że nie przekroczyliśmy kosztów, które są pro­gnozowane na podstawie naszej obszer­nej specyfikacji wymagań, a to w żadnej mierze nie jest oczywistością.



Niezawodny system
Z uwagi na to, że w 2010 roku integracja IT w firmie Rischart’s Backhaus nie by­ła jeszcze tak dalece zaawansowana jak dzisiaj, Michael Scheyerl mógł w związku ze zmianą systemu zreorganizować proce­sy i dane bazowe w znacznie szerszym za­kresie. – System CSB był początkowo jak pusta łupina, którą stopniowo wypełnia­liśmy w różnych krokach projektowych. Przez pierwsze pół roku definiowaliśmy procesy i opracowywaliśmy dane, a do­piero potem wdrożyliśmy system w prak­tyce.

Przez pewien czas zlecenie wypieku było jeszcze drukowane w formie papie­rowej. W międzyczasie także ta czynność przybrała formę elektroniczną. Ponadto CSB ma bardzo elastyczne podejście do naszych specjalnych wymagań. Nigdy nie usłyszeliśmy słów, że określone parame­try nie są dostępne w ofercie. Zamiast te­go słyszymy pytanie o to, jakie parame­try są nam potrzebne – podkreśla Michael Scheyerl. – Dobry controlling wymaga do­brych rozwiązań IT. Dzięki temu można w prosty sposób pozyskać wszelkie po­trzebne dane.

Adam Steć



Bieżące wydanie czasopisma

Listopadowy Mistrz Branży już jest, a w nim m.in.: pastry chef Krzysztof Kopciński o sile polskiego cukiernictwa i wyzwaniach współczesności, relacja z ważnego spotkania ministra rolnictwa Krzysztofa Ardanowskiego z rzemieślnikami piekarstwa w Poznaniu oraz rady Sylwii Majcher, jak produkować "bez odpadów".

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji