...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Sprawdź Expo Sweet 2020

23-26 lutego br. w Warszawie odbędzie się 12. edycja największych w Polsce targów branży cukierniczej. W centrum wydarzeń będą prestiżowe konkursy, ciekawe szkolenia i spotkania ze specjalistami z Polski i zagranicy. Sprawdź, jak zaplanować czas na Expo Sweet!

Pod koniec lutego hala Centrum Expo XXI przy ulicy Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie wypełni się zapachami, kolorami, smakami i gośćmi z całego świata. Zeszłoroczną edycję tego najważniejszego w Polsce i jednego z większych w Europie wydarzeń branży cukierniczej odwiedziło 25 tysięcy osób, głównie z Czech, Słowacji, Białorusi, Ukrainy, Niemiec i Włoch. W 2020 r. organizatorzy spodziewają się jeszcze większej liczby gości zainteresowanych kierunkami rozwoju cukiernictwa i lodziarstwa. Oprócz stoisk wystawienniczych poszczególnych firm będą na nich czekać spotkania, seminaria i szkolenia oraz konkursy rangi mistrzowskiej, których łączna pula nagród pieniężnych wynosi ponad 90 tysięcy zł.

Cukierniku, sprawdź się!
W ciągu czterech dni wystawowych Expo Sweet 2020 zaplanowane są aż cztery konkursy branżowe dla cukierników.
23 i 24 lutego odbędą się II Mistrzostwa Europy w Dekoracji Tortów, których uczestnicy będą rywalizować w trzech konkurencjach. Do ich zadań będzie należało zaprezentowanie tortu okolicznościowego i dwóch tortów degustacyjnych, a także wykonanie elementu dekoracyjnego i wkomponowanie go w specjalną klatkę. Całość prezentacji musi nawiązywać do wybranej przez uczestnika tematyki.
25 lutego podczas Mistrzostw Polski w Przygotowaniu Deseru zobaczymy natomiast zmagania dwunastu zespołów z najlepszych polskich lokali gastronomicznych, takich jak Szara Gęś, Albertina Restaurant & Wine, Puro Hotels czy Affogato. Tegoroczny temat konkursu, do którego powinny nawiązywać wyglądem lub składem prezentowane jury desery restauracyjne a la carte, to „Polskie desery – wczoraj, dziś i jutro”.

Misterne i mistrzowskie zdobienia tortów podziwiać będzie można przez cały czas trwania Expo Sweet 2020 w ramach Konkursu Dekoracji Cukierniczych. Uczestnicy zaprezentują się widowni i jurorom w aż sześciu kategoriach: tort okolicznościowy, tort rzeźbiony 3D, mały eksponat z masy cukrowej, czekolady lub karmelu, duży eksponat dekoracyjny, jadalne kompozycje kwiatowe, ciasteczka, babeczki lub pierniki 2D/3D. Przyjmowanie zgłoszeń indywidualnych od osób związanych z branżą cukierniczą, lodziarską, karmelarską, piekarską czy gastronomiczną trwa do 10 lutego br.

Dzieła najmłodszych adeptów cukiernictwa podziwiać będziemy podczas ostatniego dnia targów, a więc 26 lutego, podczas Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych. Wtedy to dwanaście dwuosobowych zespołów, składających się z uczniów szkół gastronomicznych, cukierniczych, piekarskich i spożywczych, zaprezentuje dwa torty: dekoracyjny oraz degustacyjny interpretujące temat „Igrzyska olimpijskie”.

Uczyć się od najlepszych
Expo Sweet to doskonała okazja, aby poznać najnowsze trendy w branży cukierniczej i lodziarskiej. W tym roku będzie to możliwe nie tylko dzięki bezpośredniemu kontaktowi z przedstawicielami firm, ale także spotkaniom ze specjalistami. Wśród gości specjalnych i jurorów Expo Sweet 2020 pojawi się między innymi Koreanka Seon Mee Kim, znana jako Eedo. Ta dekoratorka i cukierniczka, członkini Korea Flowercake Association oraz Rice Edu Lab w ramach projektu Eedo Cake szkoli cukierników z tworzenia realistycznie wyglądających kwiatowych dekoracji tortów z kremu maślanego i papieru waflowego.
Do tej pory kursy odbywały się między innymi w Korei Południowej, Chinach, Tajlandii, Australii, Nowej Zelandii oraz Malezji i Hiszpanii. Nie lada gratką dla rodzimych miłośników słodkich dekoracji jest więc możliwość wzięcia udziału w organizowanych przez Akademię i Sklep Słodkich Dekoracji – Słodka Pasja szkoleniach w Warszawie. Odbędą się one 20, 21 i 22 lutego br. w Pracowni Czekolady Wedel przy ulicy Szpitalnej 8. Koszt udziału wynosi 749 zł od osoby zarówno w przypadku kursu dla początkujących (projekt „Cupcake”), jak i średniozaawansowanych (projekt „Tort 1” i „Tort 2”).

 

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji