...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Starowicz, Wiejak i Szwarc – nasza reprezentacja w Pucharze Louis Lesaffre 2015!

Michał Starowicz z Piekarni MTD, Szymon Wiejak z Piekarni Cukierni Stefan Liszewski oraz Przemysław Szwarc z Piekarni Ciastkarni Walenciak – oto biało-czerwony team w Louis Lesaffre Coupe, który odbędzie się w sierpniu 2015 roku w Parmie we Włoszech.

Za nami 4. edycja konkursu, która po raz pierwszy została zorganizowana w siedzibie Lesaffre – w Wołczynie, w nowo powstałej pracowni piekarskiej. 29-31 października br. w eliminacjach wzięło udział łącznie 9 zawodników – piekarzy/cukierników z całej Polski; w każdej z kategorii walczyło trzech kandydatów, ale wygrać mógł tylko jeden.

Jury w składzie: Monika Soszyńska-Masny, dr inż. Krystyna Jarosz, Yves Musialowski, Wiesław Kucia, Andrzej Borycki (przewodniczący) wybrali zwycięzców w poszczególnych kategoriach:

Kategoria: Wypieki półcukiernicze i pieczywo smakowe

Michał Starowicz z Piekarni MTD z Radziszowa (woj. małopolskie)

23-letni Michał Starowicz - najmłodszy reprezentant w teamie

 

Kategoria: Bagietki i chleby świata

Szymon Wiejak z Piekarni Cukierni Stefan Liszewski w Płotach (woj. zachodniopomorskie)

Doświadczony Szymon Wiejak

 

Kategoria: Eksponat artystyczny

Przemysław Szwarc – Piekarnia Ciastkarnia Walenciak Sp.j. z Kiełczewa (woj. wielkopolskie). Eksponat nawiązywał do życia i pracy wielkiej polskiej uczonej Marii Skłodowskiej-Curie.

Cukiernik Przemysław Szwarc

Jak się okazało, najwięcej pracy międzynarodowe jury miało zwłaszcza w przypadku kategorii Bagietki i chleby świata, gdzie walka pomiędzy zawodnikami była niesłychanie wyrównana. – Mieliśmy niełatwe zadanie w tej kategorii, ale to konkurs i ktoś musiał wygrać – wyjaśnia Andrzej Borycki, mistrz piekarstwa, przewodniczący Jury. Podobnie w przypadku Eksponatu artystycznego zdecydował sposób wykończenia eksponatu oraz jego lekkość. – W tym turnieju nie ma przegranych – zapewnia A. Borycki. – Wszyscy zawodnicy wykazali się ogromną wiedzą i co najważniejsze chęciami.

Oprócz nagrody pienieżnej zawodnicy wygrali tygodniowe szkolenie w Baking Center w siedzibie firmy Lesaffre International  w wybranym przez siebie temacie pod czujnym okiem trenera.

Gratulujemy i trzymamy kciuki za naszych Orłów!

źródło: Lesaffre Polska

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji