...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Strucla makowa

autor: Lesaffre

     
 

Artukuł pochodzi z grudniowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

Receptura podstawowa

SKŁADNIKI

 

Masa Makowa
1000 g mieszanki masy makowej
500-600 g wody

Wymieszać mieszadłem ramowym płaskim na szybkich obrotach przez
5 minut do równomiernego połączenia składników. Pozostawić na 10 min do spęcznienia.

Strucle makowe
300 g Ciasta Panneto Lesaffre
350 g Masy makowej Lesaffre

Ciasto drożdżowe Panneto
1000 g mąki pszennej typ 500
200 g mieszanki Panneto Lesaffre
200 g cukru
200 g tłuszczu
60 g drożdży Perfekta Złota Lesaffre
400 g wody

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki wymieszać. Odstawić ciasto do wstępnej fermentacji. Po 20 min przebić ciasto, mieszając je przez 30 sekund na wolnych obrotach. Pozostawić na kilka minut do odpoczynku. Następnie na ciasto wyłożyć Masę makową Lesaffre i uformować strucle. Fermentować w temperaturze 35°C i wilgotności 80% przez 40 min. Posmarować wodą, jajkiem lub inną substancją nabłyszczającą. Wypiekać bez zaparowania w temp. 200°C przez 40 min.

 

  

Warto wiedzieć

Mieszanka Masy makowej Lesaffre gwarantuje najszybszy, najprostszy i najbardziej pewny sposób na uzyskanie smacznej i dobrej jakościowo masy makowej. Masa makowa swój niezwykły smak i aromat zawdzięcza zastosowaniu najwyższej jakości mielonego maku niebieskiego.

Zalety masy makowej
wysoka wydajność produktu,
najwyższej jakości mielony mak niebieski stanowi 47% mieszanki,
szybkie i proste wytwarzanie poprzez wyeliminowanie pracochłonnych
      czynności typu zaparzanie i mielenie,

naturalny kolor i smak,
niezmienna jakość,
doskonale komponuje się ze wszystkimi rodzajami ciast,
możliwość wzbogacenia smaku poprzez dodatek orzechów, bakalii czy
      owoców kandyzowanych.


Składniki masy makowej:
mak niebieski mielony 47%, cukier, skrobia modyfikowana (substancja zagęszczająca), syrop glukozowy, serwatka w proszku, mąka pszenna, cynamon.

Alergeny:
  Produkt zawiera pochodne mleka, gluten. Może zawierać śladowe ilości: jaj i pochodnych, soi i pochodnych, sezamu.


Opakowanie:
10 kg


Warunki przechowywania:  produkt przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i przewiewnym miejscu, bez dostępu światła słonecznego (maksymalna temperatura 25°C).

  

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Lesaffre Polska








Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji