...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Styczniowy Mistrz Branży: Faza na gastro i idealne pączki

W styczniowym MB: o modnym butiku Mistrza Świata Cukierników 1997 Pawła Mieszały, pomysłach na tradycyjną sznekę i potrzebie synchronizacji deseru z daniem restauracyjnym. O pokorze, harówce i eliminacjach do WCM Michała Iwaniuka. O trendach piekarskich w restauracjach w 2017 r. oraz idealnych pączkach okiem mistrzów.

Nowy rok, czyli nowe pomysły, nowe tren­dy i nowa faza: gastrofaza. W potocznym języku oznacza niepohamowany, nagły apetyt na coś do jedzenia. A my piszemy o gwałtownym wzroście apetytu branży gastronomicznej na prawdziwy chleb oraz doskonałe desery. Według nas ten rok przyniesie pogłębienie związku piekarni oraz cukierni z gastronomią.  Profesjonalni piekarze i cukiernicy coraz śmielej wcho­dzą do restauracji, a ich wyroby z wiel­kim sukcesem zastępują produkty z ciasta mrożonego. Nic dziwnego, coraz bardziej świadomy i lepiej wyedukowany klient chce w restauracji lub hotelu, by nie tylko dania główne były świeże, z najlepszych lokalnych produktów i tworzone z pasją. A tworzyć z pasją może tylko ten, kto zna fach od podszewki! Na szczęście w Polsce nie brakuje zdolnych piekarzy i cukierni­ków. Ostatnim brakującym elementem do realizacji tego trendu jest wyrównanie rangi między zawodem kucharza oraz cu­kiernika i piekarza, który do tej pory trak­towany był w hotelu jako „zło konieczne”. We Francji lub Belgii to równorzędne stano­wiska i mamy nadzieję, że ten rok pokaże, że w Polsce jest tak samo.

Nazwiska mistrzów, takich jak: Paweł Mie­szała oraz Michał Iwaniuk udowadniają, że nie ma absolutnie żadnego powodu, by myśleć, że zawód cukiernika wymaga mniej pracy i talentu niż szefa kuchni. Ten pierwszy opowiada nam o dynamicznie rozwijającym się cukiernictwie gastronomicznym, potrzebie zsynchronizacji deseru na talerzu z daniem głównym, ten drugi o poświęcaniu swojego czasu wol­nego na ciągłe szkolenie się w zawodzie. Obaj przypominają, że najważniejszymi skład­nikami dochodzenia do mistrzostwa są po­kora i mocne zakorzenienie w tradycji. Jak mantrę powtarzają jedno: by być mistrzem, trzeba mieć wciąż apetyt na więcej. Niewątpliwie Goście najnowszego wydania MB dopiero się rozkręcają!

Na co z kolei ma apetyt polski konsument? Przeczytacie o tym w krótkim ra­porcie Patrycji Siwiec o trendach piekarskich, również okiem szefów kuchni. Wśród nich znajdzie­cie te już obecne, jak produkty bezglute­nowe oraz funkcjonalne i naturalne.

Polak ma też apetyt na to, co polskie i regional­ne. Coraz częściej na słod­kiej mapie Polski wyrastają lokale dedyko­wane wyłącznie wybranym słodkościom, jak tradycyjne pączki! Jak przygotować idealnie ponętne krągłości na tip top, odpowiedzą zaproszeni eksperci.

Co jeszcze przygotowaliśmy w bieżącym wydaniu?

SPIS TREŚCI

Rozmowa Mistrza Branży
Dopiero się rozkręcam – rozmowa z mistrzem cukiernictwa Pawłem Mieszałą
Ciężko jak w kopalni, ciekawie jak w pracowni plastycznej – rozmowa z Michałem Iwaniukiem, Best Pastry Chef 2016

Efektywne zarządzanie
Będzie łatwiej prowadzić firmę? Jakie zmiany czekają nas w 2017 roku
Notariusze dla Mistrza Branży: Umowa o dożywocie – zabezpieczenie do końca życia

Edukacja
Idealny gadżet reklamowy

Kulisy produkcji
Forum Idealnego Pączka
Instalacje termoolejowe – montaż powierz profesjonalistom
Najciekawsze trendy w piekarnictwie na 2017 rok
Ukwaszanie ciast pszennych, cz. 2
Chleb pionowy
Krucha pamiątka po Napoleonie
Roscon de Reyes – osobliwy obyczaj cukierniczy Hiszpanii
Czekolada na gorąco
Royal icing: Filigranowe koronki z lukru
Tortowy dizajn 2017

Receptury
Gniazdka wiedeńskie
Pączki – na Karnawał i Tłusty Czwartek

przedaż i ekspozycja
Millenialsi zmieniają świat
Ekotargi w Polsce i zagranicą. Kalendarium na 2017 rok

Flash News

 

Zobacz na ISSUU katalog reklam styczeń lub pobierz AKTUALNY PDF>>

 

Numery wydane >>


Numery w całości udostępnione:
Mistrz Branży styczeń-luty 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży marzec 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży kwiecień 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży maj 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży lipiec 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży wrzesień 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży listopad 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży grudzień 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży styczeń 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży luty 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży marzec 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży kwiecień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży maj 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży lipiec-sierpień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży wrzesień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży październik 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży listopad-grudzień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży styczeń 2014  tutaj    pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży luty 2014  tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży marzec 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży kwiecień 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży maj-czerwiec 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży lipiec-sierpień 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży wrzesień 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży październik 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży listopad 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży grudzień 2014  tutaj   pełny numer na ISSUU

Zapraszamy do lektury. Naprawdę warto!

 

   
 

ZAMÓW PRENUMERATĘ

Cena prenumeraty: roczna 149 zł brutto
email: prenumerata@MistrzBranzy.pl
nr tel. 32 729 96 80
więcej informacji o prenumeracie >>


Bieżące wydanie czasopisma

Oddajemy w Wasze ręce najnowszy numer, mocno pachnący świeżym chlebem rodem z San Francisco. Jest też o cieście parzonym, lodach w słoiku i tortach, które zbliżają do siebie ludzi.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji