Trudno było zliczyć ludzi, którzy zagościli w Sweet Strefie Mistrza Branży, zorganizowanej 1-3 marca br. podczas SweetTARGów. Uwagę przyciągały nie tylko nazwiska występujących, tematyka pokazów, ale też pozytywna atmosfera, jaka zawsze tworzy się wokół Strefy Mistrza Branży.
Podobne artykuły
Szykujcie się na dobrze spędzony czas z Mistrzem Branży. Sweettargi 23-25 marcaSweetTARGi 2016: Strefa kunsztu, smaku i inspiracjiRozpieszczamy Panie!Już drugi raz podczas Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARGi nasza redakcja wspólnie z autorami oraz partnerami biznesowymi zadbała o interesujący program pokazów technologicznych i prezentacji. Jak zawsze kierowaliśmy się potrzebami naszych Czytelników, którzy szukają różnorodności i nowości. Tym razem Strefę zdominowały słodycze, dekoracje na torty i ciasteczka, masa cukrowa i owoce w różnej postaci, deserki, wypieki z ciasta drożdżowego.
Strefa Mistrza Branży to przede wszystkim różnorodność pomysłów, ludzie z pasją i przegląd nowości prosto z rynku, co budzi zainteresowanie odwiedzających osób z branży. I tak też było w tym roku. Sweet Strefa Mistrza Branży przyciągała uwagę zwiedzających, co z kolei nie uszło uwadze jury, w którym zasiadały znakomite osobistości: prof. dr hab. inż. Marek Sikora (przewodniczący Komisji Oceniającej), prof. nadzw. dr hab. Jan Klimek, dr inż. Renata Korzeniowska-Ginter. Jurorzy jednomyślnie przyznali naszej inicjatywie wyróżnienie "za przyciągające uwagę pokazy i prezentacje". Dziękujemy zarówno naszym partnerom, którzy swoim udziałem urozmaicili Strefę, zwiedzającym, którzy byli z nami przez wszystkie dni targów oraz jurorom, którzy zauważyli nasz wkład w program imprez towarzyszących targów.
Sweet Strefa Mistrza Branży 2014w skrócie
• Sugarcrafterka Anna Daraż, dekoratorka ciasteczek Małgorzata Kołodziej-Kluza oraz mistrz carvingu Dariusz Ślusarczyk wspólnie zorganizowali słodki stół z wykorzystaniem ciasteczek, tortów w połączeniu z dekoracjami rzeźbionymi w owocach i warzywach.
• Anna Osadnik, technolog z firmy Dekor Pol, przedstawiła krok po kroku, jak prosto i szybko przygotować cukrowe koronki, które dodadzą naszym tortom i ciasteczkom lekkości i wielkanocnego akcentu. Trzeba przyznać, że Pani Ania miała swoich wiernych widzów, którzy przychodzili każdego dnia na jej pokazy
• Karolina Mendel oraz Sebastian Mastalerz, uczniowie Zasadniczej Szkoły Zawodowej nr 15 w Lublinie, na bieżąco wyrabiali i wypiekali przepyszne chałki i drożdżówki z czystą etykietą na bazie produktów firmy Pfahnl.
• Owocowe inspiracje w deserach i ciasteczkach – to domena Jerzego Brzozowskiego i Marka Tomaszka z firmy Prospona, którzy przyciągali uwagę zwiedzających wiosennymi propozycjami innowacyjnych deserów.
• Nowoczesne dekorowanie tortów na różne okazje za pomocą żeli dekoracyjnych prezentowali technolodzy firmy Bakels Polska: Łukasz Wylenżek, Paweł Nawrot oraz Łukasz Skalski. Podczas tych pokazów nie mogło zabraknąć pożywnych bułeczek eMilki, najnowszego asortymentu marki Bakels.
• Prezentację połączoną z degustacją Czystoziarnistego Whole&Pure – innowacyjnego produktu bez grama mąki i drożdży, bez GMO – żywiołowo poprowadził technolog Krzysztof Kaszak z firmy Credin.
Przez cały czas w Sweet Strefie Mistrza Branży można było częstować się pysznymi lodami typu „soft” z firmy AKO.
Dziękujemy naszym partnerom za wkład merytoryczny oraz za profesjonalne wyposażenie Strefy Mistrza Branży. Dziękujemy przede wszystkim za kolejny udany projekt!