...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Sweet Team Poland – pierwszy taki zespół polskich sugarcrafterów

Renata Martyna, Monika Robakowska, Damian Wiśniewski i Łukasz Wylenżek – oto skład Sweet Team Poland. Zespół polskich młodych cukierników ma w planach zrobić coś wyjątkowego, a tym samym podgryź światową czołówkę sugarcrafterów. Kiedy? Podczas listopadowego Cake International Birmingham 2016!

Festiwal w Birmingham to miejsce prestiżowego konkursu, w którym o palmę pierwszeństwa walczą sugarcrafterzy i dekoratorzy tortów z całego świata. W tym roku, 4-6 listopada, po raz pierwszy wezmą w niej udział połączone siły polskich cukierników.

Na pomysł stworzenia Sweet Team Poland, który ma zawojować festiwal w Birmingham, wpadła Renata Martyna – srebrna medalistka konkursu Tortów Okolicznościowych Expo Sweet 2016 oraz Cake International London 2016. – To był impuls i szybka decyzja, żeby stworzyć polską ekipę reprezentującą nasz kraj na tak ogromnym festiwalu tortów, gdzie spotykają się sławy cukiernictwa i sugarcraftingu z całego świata – komentowała na gorąco Renata Martyna. Mimo gorącej decyzji wybór ekipy był przemyślany pod każdym kątem. Sweet Team Poland tworzą cukiernicy z kilku miast Polski, którzy specjalizują się w różnych technikach cukierniczych: Damian Wiśniewski z Sosnowca (Creative Pastry Chef), Monika Robakowska z Rumii (Deker Patissier & Chocolatier) oraz Łukasz Wylenżek z Radzionkowa (Bakels). Całym projektem kieruje Renata Martyna z Żor, na co dzień szefowa pracowni cukierniczej Firmy Rodzinnej Emilia Kristof.

Renata Martyna, Firma Rodzinna Emilia Kristof

Monika Robakowska, T. Deker Patissier & Chocolatier

Damian Wiśniewski, Creative Pastry Chef

Łukasz Wylenżek, firma Bakels

Przed nimi nie lada wyzwanie nie tylko dlatego, że muszą w czwórkę stworzyć jeden niepowtarzalny tort i dostarczyć go na miejsce dokładnie 4 listopada 2016 r., ale również z racji logistyki – wszak każde z nich jest z innego miasta! Ambitni dekoratorzy wystartują w kategorii G – Cake Collaborations, a w Birmingham zaprezentują pracę o wymiarach 189 x 762 cm. Temat pracy jest dowolny, ale nie może być ujawniony. Każdy z członków teamu ma do przygotowania konkretną część, podstawa tortu będzie powstawać w Firmie Rodzinnej Emilii Kristof, która jest bazą przedsięwzięcia.

Warto dodać, że po zakończeniu konkursu praca polskich dekoratorów zostanie przekazana na cele charytatywne dla osób chorych i tych najbardziej potrzebujących.

Gratulujemy pomysłu! Nasza redakcja na bieżąco będzie informować o postępach w przygotowaniach.

I TY MOŻESZ WSPOMÓC SWEET TEAM POLAND

Produkujesz wyroby dla cukierników, zaopatrujesz dekoratorów cukierniczych? Wspomóż drużynę ambitnych cukierników, zostań mecenasem polskiej sztuki dekoracyjnej, a przy okazji zyskaj niepowtarzalną i atrakcyjną formę promocji!

W zamian za wsparcie finansowe (lub dostarczenie surowców) Sweet Team Poland zadba o promocję Twojej marki w Birmingham (logo na koszulkach teamu), a także w prasie branżowej.

Kontakt: Renata Martyna, tel. 783 489 631.

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji