...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

SweetTARG 2012 – podsumowanie

Regionalne targi mają swój niewątpliwy urok – przez 3 dni, mimo dużej frekwencji odwiedzających, można było spotkać się i porozmawiać z każdym wystawcą. W mniejszym splendorze i bez takiego szumu medialnego na Śląsku pojawili się wystawcy, których tydzień wcześniej pochłonęło doszczętnie Expo Sweet.

Targi SweetTARG dla regionalnych przedsiębiorców to zawsze dobra okazja do spotkania z wiodącymi dostawcami dla branży cukierniczej, piekarniczej i lodziarskiej. Na powierzchni ponad 3000 m kw. ponad 70 wystawców z całej Polski zaprezentowało innowacyjne technologie, maszyny i urządzenia, produkty i półprodukty, koncentraty, dekoracje, wyroby i galanterię cukierniczą, produkty przemysłu tłuszczowo-olejarskiego i mleczarskiego, urządzenia do utrzymania czystości i higieny, a także odzież roboczą. Nie zabrakło również wydawnictw branżowych, w tym po raz pierwszy naszego „Mistrza Branży”.

Rywalizacja mistrzów i uczniów

W tym roku SweetTARG – wzorem innych imprez targowych – uzupełnił swój program o ciekawy punkt, w czym niemałą zasługę miał Szymon Konkol. Chodzi oczywiście o zorganizowane przez MAMZ konkursy branżowe: "Zespołowe Mistrzostwa Młodych Cukierników o Puchar "Cukiernictwo i Piekarstwo” oraz "Konfrontacje Mistrzów". W roli mistrzów podczas niedzielnego starcia wystąpili dobrze znani z czasopisma „Mistrz Branży” Krzysztof Wysłucha oraz Piotr Burzawa. Natomiast przez wszystkie dni targowe można było przyjrzeć się mniej lub bardziej zuchwałym czy odważnym pracom młodych cukierników. O najwyższe laury walczyło 7 zespołów w składzie:

1. Patrycja Piotrowska i Mateusz Puzyno
2. Mateusz Dypczak i Dawid Dyrka
3. Beata Sztwiorok i Natalia Gunia
4. Marzena Kajzerek i Joanna Konojecka
5. Damian Mola i Daniel Kubasiak
6. Justyna Indyk i Angelika Gamon
7. Adam Wachtarczyk i Krzysztof Ulbrych

W ostatnim dniu targów nastąpiło rozstrzygnięcie. Ostatni uczestnicy mistrzostw zostali pierwszymi! Praca Adama Wachtarczyka i Krzysztofa Ulbrycha, czyli koszulka kibica na Euro 2012, najbardziej spodobała się jury, czyli Joannie Synoradzkiej (dlaPiekarzy.pl), Zuzannie Bernackiej (Cukiernictwo i Piekarstwo) i Szymonowi Wolańskiemu (Savpol). Ten sam skład sędziowski zadecydował o dwóch pozostałych miejscach. Drugie miejsce przypadło Patrycji Piotrowskiej i Mateuszowi Puzyno za tort idealnie uzupełniających się kontrastów smakowych (który wszyscy nazywali „łezkami”). Na trzecim miejscu znalazł się duet Damiana Moli i Daniela Kubasiaka z pracą marcepanową z różaną dekoracją.

Nasza redakcja, poza oficjalną częścią, postanowiła dodatkowo nagrodzić trzy zespoły: 1. Adam Wachtarczyk i Krzysztof Ulbrych, 2. Beata Sztwiorok i Natalia Gunia oraz 3. Angelika Gamon i Justyna Indyk. Fundatorami nagród są firmy: Prospona, Magorex oraz Baker.

Nasza redakcja wspólnie z firmą Prospona, Magorex i Baker przygotowała nagrody dla wybranych zespołów

Nagrody dla wystawców

Dla wystawców, jak co roku, również przygotowano konkursy: na "Produkt SweetTarg 2012", "Na najciekawszy okolicznościowy wyrób piekarski" i "Na najbardziej interesującą ekspozycję".

Najlepszy produkt targów SweetTARG 2012 obejmował 3 kategorie: wyrób, urządzenie oraz komponent. Jury w składzie: przewodniczący - prof. nadzw. dr hab. Jan Klimek, członek jury - Lech Jędryka, członek jury – dr hab. inż. Lesław Juszczak przyznało następujące nagrody i wyróżnienia:

1. W kategorii WYRÓB:
      - statuetkę otrzymała firma "Promas" za kompletne wyposażenie cukierni-kawiarni
      - statuetkę otrzymała Spółdzielnia Mleczarska "Sudowia" za Milla Cukiernicza
      - wyróżnienie otrzymała firma "Emix" za jogurt mrożony z proszku
      - wyróżnienie otrzymała firma BAKER za Tort Artystyczny

Dyrektor Zbigniew Boniewski w towarzystwie swoich pracowników za barem gustownie wyposażonej cukierni-kawiarni

Prezes Zarządu Bożena Dobrzyń przyjęła statuetkę za Millę Cukierniczą

Firma "Emix" wyróżniła się jogurtem mrożonym w proszku

Tort artystyczny firmy Baker

 2. W kategorii URZĄDZENIE:
      - statuetkę otrzymała firma "Masz Gliwice" za Krajalnice Taśmową REX
      - statuetkę otrzymała firma "BioStar" za Drożdżownik DR- EK-400
      - statuetkę otrzymała firma "Jeremy" za linię krojąco-pakującą

Producent "Masz Gliwice" otrzymał statuetkę za krajalnicę taśmową REX

Jedyne takie urządzenie w Polsce, które wykorzystuje efekt Pasteura - drożdżownik z napowietrzaniem serii DR-EKO

Linia krojąco-pakująca z firmy Jeremy

3. W kategorii KOMPONENT:
      - wyróżnienie otrzymała firma Pfahnl Polska za chleb orkiszowy z jabłkiem
      - wyróżnienie otrzymała firma Kames za Dolce BIO

Duma Andrzeja Baziora i firmy Pfahnl: chleb orkiszowy z jabłkiem

Dolce BIO, czyli ekologiczne lody z firmy Kames

4. Statuetkę za ekspozycję targową (stoisko) otrzymała firma Bączkowicz Mankiewicz

Bączkiewicz & Mankiewicz stworzyli barwną, swojską ekspozycję

 5. Wyróżnienie otrzymał Pan Lech Jędryka za innowacyjność w promowaniu produktów piekarskich i promowanie zawodu piekarza

6. Wyróżnienie otrzymał Wiesław Kierat za artyzm i profesjonalizm

Czesław Kierat to znany śląski mistrz branży. Podczas SweetTARG otrzymał wyróżnienie za artyzm i profesjonalizm
Jeżeli chodzi artyzm, Czesław Kierat nie miał sobie równych

Szkolenia

Dla piekarzy przygotowano bezpłatne szkolenie pt. "Wymagania minimalne w zakresie BHP maszyn i urządzeń eksploatowanych w przemyśle piekarniczym, wyniki kontroli przeprowadzonych w tej branży w 2011 roku", organizowane przez Okręgową Inspekcję Pracy w Katowicach. Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP na swoim stoisku uruchomiło punkt informacyjny, w którym pracownicy Izby Rzemieślniczej oraz członkowie Stowarzyszenia pełnili dyżury, udzielając bieżących informacji targowych, związanych zarówno z ekspozycją targową, jak i informacji dotyczących działalności rzemieślniczej i branży piekarskiej.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji