1 marca br. podczas katowickich Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARGi poznaliśmy laureatów trzech konkursów zorganizowanych dla wystawców: Produkt Roku, Cukiernia/Piekarnia Roku, Złoty Pączek. Nie zabrakło wyróżnień pozakonkursowych, m.in. dla naszej redakcji za Sweet Strefę Mistrza Branży!
Podobne artykuły
Zostań twórcą najsmaczniejszych i najpiękniejszych pralin w Polsce!II Konkurs: „Profesjonalne Duety: cukiernik plus dekorator”Kto zrobił Deser na dychę?Biorąc pod uwagę innowacyjność, ekologię, wrażenie ogólne, zagospodarowanie stoiska, sposób promocji oraz informację, jury w składzie: przewodniczący Komisji – prof. dr hab. inż. Marek Sikora, członek Jury – prof. nadzw. dr hab. Jan Klimek,
członek Jury – dr inż. Renata Korzeniowska-Ginter, przyznało następujące nagrody oraz wyróżnienia.
Miło nam poinformować, że Sweet Strefa Mistrza Branży, zorganizowana przez naszą redakcję, otrzymała wyróżnienie za "przyciągające uwagę pokazy i prezentacje". Dziękujemy!
Konkurs Produkt Roku
a) w kategorii WYRÓB:
- I miejsce: statuetkę oraz dyplom otrzymała firma Zakłady Tłuszczowe „Bielmar” Sp. z o.o. za produkt o nazwie Puff Pastry
- wyróżnienie otrzymała firma Spółdzielnia Mleczarska „Sadowia” za Śmietankę kremową 32% tłuszczu.
b) w kategorii URZĄDZENIE:
- I miejsce: statuetkę oraz dyplom otrzymała firma Eurotechnika za produkt o nazwie EKOGAROMAT
- wyróżnienie otrzymała firma Lodel za Freezerr EcoMax ICS
c) w kategorii KOMPONENT:
- I miejsce: statuetkę oraz dyplom otrzymała firma Pfahnl Polska Sp. z o.o. za produkt o nazwie Maraton z orzechami z minerałami
- wyróżnienie otrzymała firma Prodotti Stella S.p.A. za Mediterraneo
Konkurs Cukiernia/Piekarnia Roku
- I miejsce: Piekarnia Cukiernia Ruta Borowczyk
Zwycięska firma otrzymała nagrodę rzeczową ufundowaną przez firmę Magorex – Wózek transportowy wraz z kompletem tac wystawowych w kolorze srebrnym, statuetkę, dyplom, logotyp Cukiernia Piekarnia Roku oraz prawo posługiwania się tytułem "Cukiernia Piekarnia Roku" przez 12 miesięcy od dnia zdobycia tytułu.
- II miejsce: Zakład Piekarniczo-Cukierniczy L.B. Zimmermann
Firma otrzymała nagrodę rzeczową ufundowaną przez firmę Combi Co - Blender, statuetkę oraz dyplom.
- III miejsce: Cukiernia Melba
Cukiernia z Krzeszowic otrzymała surowce i półprodukty firmy Fabbri, ufundowane przez firmę Savpol, statuetkę oraz dyplom.
Wyróżnienia otrzymały: Piekarnia Cukiernia "Ziarenko" oraz Cukiernia Agata – All Trans
Konkurs o Złoty Pączek
- I miejsce: Zakład Gastronomiczny „Łukaszówka”
Zwycięzca otrzymał nagrodę rzeczową ufundowaną przez firmę Magorex – Nadziewarkę pojedynczą na garnku wraz z kompletem tac wystawowych w kolorze złotym, statuetkę, dyplom, logotyp „Najlepszy pączek w mieście” oraz prawo posługiwania się tytułem „Najlepszy pączek w mieście” przez 12 miesięcy od dnia zdobycia tytułu.
- II miejsce: Cukiernia-Piekarnia Wyroby Mistrza Piotra
Wyróżnienia pozakonkursowe:
Arlekino Sp. z o.o. za rewelacyjne Sushi Lodowe
Zeelandia Sp. z o.o. za Najpiękniejsze Stoisko
Eco Trade za wiodące innowacje i zaangażowanie w rozwój branży
Wszystkim nagrodzonym i wyróżnionym gratulujemy!