...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

SweetTARGi 2015 w obiektywie - podsumowanie

Za nami 6. edycja Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARGi. Rekordowa była nie tylko liczba wystawców (ponad stu), którzy mieli do dyspozycji aż dwie hale (łącznie ponad 5 tys. m2 powierzchni!), ale także odwiedzających.

Prócz ciekawej oferty rodzimych i zagranicznych firm, podczas trzech dni trwania targów odbywały się pokazy mistrzów oraz konkursy cukiernicze. Dzięki temu centrum śląska odwiedziły branżowe sławy, jak np. Janusz Profus, Bożena Sikoń, Michał Doroszkiewicz oraz Thierry Ayel.


Wśród szerokiej oferty, zwłaszcza lodów pojawiły się te zgodne z obecnymi trendami, żywienia naturalnego oraz służącego również zdrowiu: suszona borówka SunBerry lub niepasteryzowane pulpy owocowe Fruteiro do Brasil. Podążając za obecnymi wymaganiami klienta, firmy EcoTrade lub Ako S.A. zaprezentowały też chleb z obniżoną zawartością glutenu lub bez jego udziału Wiele było inspiracji wielkanocnych, które pokazał, min. DekorPol lub Sweet Decor. Nie zabrakło też czekolady i to najwyższej jakości - niezwykle atrakcyjne stanowisko Valhrony, głównego sponsora konkursu cukierniczego Sweet Targów, przyciągało wszystkich odwiedzających.



Na Strefie Mistrza Branży odwiedzający mogli podziwiać i degustować dzieła kuchni molekularnej, funkcjonalnych deserów oraz podpatrzyć techniki słodkiej dekoracji. Dzięki swojemu zaangażowaniu nasza redakcja odebrała podczas uroczystej gali specjalną nagrodę za tworzenie pozytywnego wizerunku targów oraz wieloletnią współpracę.

Podczas targów odbyły się konkursy:
I. I Mistrzostwa Śląska w serwowaniu deseru na talerzu
I miejsce Adam Jop  i  Maciej Kuper
II miejsce Marek Moskwa   i   Paweł Górny
III miejsce Wioletta Chrapek i Mariola Kamieniorz

II. Mistrzostwa Polski BARISTA 2015
Zwyciężyła: Agnieszka Rojewska

III. V Zespołowe Mistrzostwa Młodych Cukierników - konkurs na najładniejszy i najsmaczniejszy mazurek wielkanocny
Miejsce I - zespół w składzie: Julita Juszczyk, Karolina Zaczek reprezentujące 12-20 Hufiec Pracy w Rybniku
Miejsce II - zespół w składzie: Natalia Borowicz, Patrycja Szewczykowska reprezentujące firmę AKO oraz Akademię Szkolnictwa "AS" z Inowrocławia
Miejsce III - zespół w składzie: Daria Zapadka,Magdalena Skaba reprezentujące firmę piekarnia - cukiernia Tonik z Rybnika

 

Dziękujemy naszym partnerom za wkład merytoryczny oraz za profesjonalne wyposażenie Strefy Mistrza Branży. Dziękujemy przede wszystkim za kolejny udany projekt!

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji