...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZS w Suchej Beskidzkiej, materiał promocyjny

Świąteczna chmurka

Autor: Patrycja Wrzodek, klasa 3 TGA, ZS im. W. Witosa w Suchej Beskidzkiej
Nauczyciel: Krzysztof Maciejowski

Receptura

Ciasto
3 żółtka
15 dag cukru pudru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
25 dag mąki
20 dag margaryny

Żółtka, cukier, cukier waniliowy i margarynę należy zmiksować na puszystą  masę. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia. Miksować aż do powstania gęstej puszystej masy. Ciasto nałożyć na 2 blachy, wcześniej wyłożone papierem do pieczenia.

Beza
3 białka
30 dag cukru
2 paczki płatków migdałowych
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej

Białka ubić na sztywno, dodać cukier cały czas ubijając. Na koniec dodać mąkę. Pianę rozłożyć na ciasto i posypać płatkami.
Upiec na złoty kolor w 170°C. Piec nie dłużej niż  25 min.

 

Masa
0,5 l śmietany kremówki 30 %
2 serki mascarpone
6 łyżek cukru pudru
5 g żelatyny rozpuszczonej, upłynnionej

Śmietanę chwilkę ubijać następnie dodać cukier puder dalej ubijać. Na koniec dodać serki i wymieszać.

Masa agrestowa
2 galaretki agrestowe
Kompot z agrestu

Galaretki rozpuścić w 1 l kompotu z agrestu. Czekać jak zacznie tężeć. Następnie dodać odcedzony agrest.

Wykończenie
Ciasto z bezą i płatkami migdałowymi
Masa śmietankowa
Masa agrestowa
Masa śmietankowa
Ciasto z bezą i płatkami  migdałowymi



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół im. Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji