...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Prospona, materiał promocyjny

Świąteczny miodownik

autor: Prospona

Składniki na ciasto
600 g mąki
200 g miodu sztucznego PROSPONA
200 g cukru kryształ
100 g masła
3 szt jajek
12 g sody oczyszczonej

Przygotowanie ciasta
Z podanych składników zarobić ciasto. Schłodzić, podzielić na trzy części. Rozwałkować na blachy 20 x 30 cm. Dwa upiec solo a na trzeci wyłożyć przygotowana wcześniej dekorację górnego blatu. Piec w temp ok. 170°C przez ok. 10 - 15 min.



Dekoracja górnego blatu
60 g masła
60 g miodu sztucznego PROSPONA
400 g mieszanki keksowej PROSPONA
60 g cukru kryształ



Przygotowanie dekoracji
Masło, miód oraz cukier podgrzewać do momentu zagotowania w garnku. Dodać mieszankę keksową, wymieszać. Po wystudzeniu wyłożyć na trzeci blat.

Składniki na krem
500 ml mleka
90 g kaszy manny
120 g cukru kryształ
32 g cukru wanilinowego
300 g masła

Przygotowanie kremu
Z podanych składników ugotować grysik na gęsto. Masło napowietrzyć i dodawać małymi porcjami wystudzony grysik. Miksować do uzyskania jednolitej, pulchnej masy.

Tak przygotowanym kremem przekładać wystudzone blaty ciasta przesmarowane powidłami śliwkowymi PROSPONA. Wykończenie stanowi ostatni blat ciasta z mieszanką keksową.




Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PROSPONA Sp. z o. o.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji