...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Prospona, materiał promocyjny

Świąteczny torcik gruszkowo - żurawinowy

autor: Jerzy Brzozowski, cukiernik-technolog firmy Prospona

RECEPTURA
na rant okrągły 20 cm

Przygotować dwa ciemne biszkopty o średnicy 18 cm

Żelka żurawinowa
380 g Frużelina® żurawiny
5 g żelatyny
50 ml wody

Frużeliną® żurawinową podgrzać. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, podgrzać i dodać do podgrzanej Frużeliny® . Wymieszać delikatnie, po czym wlać do ranta 18 cm. Pozostawić do stężenia.



Mus gruszkowy z białą czekoladą
170 ml mleka
35 g cukru
70 g żółtek
7 g żelatyny
60 ml wody
130 g białej czekolady
400 g śmietany 30%
90 g Skoncentrowanej pasty gruszka

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Żelatynę namoczyć w 20 ml zimnej wody po czym dolać 40 ml gorącej wody i rozpuścić. Mleko zagotować i wymieszać powoli z utartymi żółtkami. Podgrzewać cały czas mieszając do 80°C. Zdjąć z ognia, dodać białą czekoladę, pastę gruszkową oraz rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać. Śmietanę ubić i dodawać porcjami do ostudzonej do 40°C masy.

Składać wg kolejności: ciemny biszkopt, mus gruszkowy, żelka żurawinowa, mus gruszkowy, ciemny biszkopt, mus gruszkowy.

Dekoracja
Owoce kandyzowane
Polewa czekoladowa



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PROSPONA Sp. z o. o.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji