...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Święta 2021 już na Dworkowej 15

Podczas, gdy witryny cukierni i piekarni powoli przybierają jesienne barwy i dyniowe dekoracje, wiele firm już prężnie przygotowuje kampanie bożonarodzeniowe. W Piekarni Kidziński już pachniało piernikami, które trafiły na sesję kampanii popularnej marki odzieżowej.

Cukiernicy i piekarze z gdańskiej piekarni Pawła i Anny Kidzińskich wcześnie rozpoczęli w tym roku okres świąteczny. Zamówienie ze znanej sieci sklepów odzieżowych SINSAY przyszło w chwili, gdy na dworze panowały temperatury zdecydowanie letnie.

 

 

Temperatura przy piecu będzie podobna niezależnie od tego, czy pierniki będą wypiekane na przełomie sierpnia i września, czy też w grudniu, natomiast dekorowanie tortu śnieżną pomadą i imitowanie choinek, tudzież ustawianie reniferów w promieniach słońca wpadających do pracowni przez otwarte okno, dla postronnych mogło wydawać się dziwne, ale dla reportera Mistrza Branży było znakiem, że dzieje się coś ciekawego, coś godnego odnotowania.

Wielu powie, że to nie pora na robienie pierników i dekoracji świątecznych, a ja powiem, że niezależnie od tego, że w wielu sklepach są już dekoracje bożonarodzeniowe, to przed laty pierwsze ciasto żytnie na klasyczne pierniki zagniata się tuż po żniwach. Warto też przypomnieć, że w obrzędowości ludowej funkcjonował też zwyczaj uroczystego zagniatania ciasta i pakowania go w beczkę po narodzinach dziewczynki. Beczka zapakowana do najchłodniejszej części piwnicy oczekiwała do wesela.

 

 

Przygotowania zakończyły się sukcesem i we środę 8 września przedstawiciele firmy SINSAY odebrali dekoracje, które będą funkcjonować w bożonarodzeniowej kampanii reklamowej.

 

 

Na zdjęciu: Anna Kidzińska

Tekst: Rafał Nowakowski 

Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji