...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja KG

Święto Chleba i Piernika w Jaworze

Pod koniec sierpnia (29-31.08) Jawor będzie gościć najlepszych polskich piekarzy i cukierników! Trzydniowa impreza, wypełniona bogactwem smaków, gatunków i metod wypiekania chleba, ciast i pierników, połączy najwyższy kunszt piekarniczy z historią i staropolską tradycją.

Podczas Święta Chleba i Piernika polscy piekarze i cukiernicy staną w szranki w konkursach „Rzeźby Piekarskiej” i „Piekarza Roku”. Na stoiskach będą prezentować się wspaniałe bochny wypiekane według starych, często zapomnianych receptur, na prawdziwym zakwasie, chleby o wyjątkowym smaku, zapachu i składzie, np. z dynią, śliwką czy ostropestem.

Animacje piekarnicze, prowadzone przez mistrzów, pozwolą z bliska przyjrzeć się najwyższym umiejętnościom piekarzy i metodom ich pracy. Dodatkową atrakcją będzie udział w animacjach piekarniczych zwycięzców w mistrzostwach Polski w turnieju na „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz”, organizowanego przez Dolnośląski Cech Piekarzy i Cukierników we Wrocławiu. Wyśmienitą kuchnię zapewni znany kucharz Karol Okrasa, który „łamiąc przepisy” przygotuje dania z wykorzystaniem m.in. produktów wytworzonych przez piekarzy podczas animacji piekarniczych. Zaprzyjaźnieni z miastem lokalni rękodzielnicy i rzemieślnicy będą prezentować własne wyroby. Na stoiskach, prócz niezliczonej ilości chleba, znajdą się m.in. różnorodne naczynia lepione z gliny, donice czy niepowtarzalne w swojej formie i kształcie rzeźby, a także żywność ekologiczna i inne „nieskażone” cywilizacją produkty, o których na co dzień często możemy tylko pomarzyć.

Dla nikogo nie zabraknie chleba i pierników, a degustacjom towarzyszyć będą unoszące się zewsząd zapachy świeżego pieczywa, cynamonu, miodu i przypraw korzennych. I jest to tylko przedsmak tego, co będzie można smakować przez te wyjątkowe trzy dni w Jaworze. Imprezie towarzyszyć będą niezwykłe widowiska, prezentacje artystyczne, koncerty gwiazd polskiej sceny muzycznej, m.in. AFROMENTAL oraz BLUE CAFE, a także wiele Święto Chleba i Piernika to prawdziwa „uczta” dla wszystkich, którzy cenią wspaniałą zabawę, klimat wielkiego święta i folkloru oraz występy estradowe. Serdecznie zapraszamy do spędzenia wraz z rodziną niezapomnianego weekendu w dolnośląskim Jaworze - Polskiej Stolicy Chleba!

Konkurs na „Rzeźbę Piekarską” w ramach Festiwalu Rzeźby Piekarskiej

Program Święta Chleba i Piernika w Jaworze

Bieżące wydanie czasopisma

Czy absolwenci szkół gastronomicznych mają dobry start? Jak wykonać tort na 600 osób w 1-osobowej pracowni? Czy przekształcenie swojej działalności w spółkę dziś się opłaca? Czym różni się szarlotka od jabłecznika?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji