...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Technikum Hotelarskie w Zamościu, materiał promocyjny

Ciasto a'la Jajko Sadzone 

uczeń : Agata Greluk
Technikum Hotelarskie w Zamościu

Składniki na biszkopt:
3 jajka
1/2 szkl cukru
1/2 szkl mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób wykonania
Żółtka ubijamy z połową cukru . Białka ubijamy z resztą cukru na sztywną pianę. Do białek dodajemy ubite żółtka, mieszajmy powoli łyżką tak, aby całość się połączyła i dodajemy mieszankę pozostałych składników i ponownie mieszamy.. Tak przygotowaną masę wylewamy do wyłożonej papierem  blaszki i pieczemy w 180C przez ok 10 minut.
 
Składniki na masę serową:
2 galaretki brzoskwiniowe
ok 500g serków naturalnych homogenizowanych

Galaretki rozpuszczamy dokładnie we wrzątku energicznie mieszając do czasu, aż znikną wszystkie grudki.
Gdy rozpuszczone galaretki ostygną miksujemy  je wraz z serkami na jednolitą masę. Wkładamy na ok 15-30 minut do lodówki. Kiedy masa lekko stężeje wylewamy  ją na upieczony i ostudzony biszkopt.
 
Składniki na wierzch:
1 duża puszka połówek brzoskwiń w syropie
garść pistacji

Na wierzch ciasta wykładamy  połówki odsączonych z zalewy brzoskwiń. Wkładamy do lodówki na ok 2 godziny  w celu całkowitego stężenia. Przed podaniem obsypujemy całość posiekanymi pistacjami.

Nauczyciel: Bożena Witkowska



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji