...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Baero, materiał promocyjny

Systemowe oczyszczanie powietrza - BÄRO

Dezynfekcja w technologii UV-C - bez chemikaliów. Przenoszone w powietrzu mikroorganizmy, takie jak chorobotwórcze drobnoustroje, bakterie, grzyby i wirusy mogą wywołać problemy zdrowotne u ludzi i skazić surowce oraz świeże artykuły spożywcze w produkcji żywności - co prowadzi do przedwczesnego zepsucia.

Przenoszone w powietrzu mikroorganizmy, takie jak chorobotwórcze drobnoustroje, bakterie, grzyby i wirusy mogą wywołać problemy zdrowotne u ludzi i skazić surowce oraz świeże artykuły spożywcze w produkcji żywności - co prowadzi do przedwczesnego zepsucia. BARO jest specjalistą w zakresie dezynfekcji powietrza, wody i powierzchni opartej na promieniowaniu UV-C . Wpływ promieniowania UV-C zapewnia praktycznie do 99,9% eliminację mikroorganizmów. Odbywa się to w bezpiecznych modułach do dezynfekcji, które są zintegrowane w wentylacji i klimatyzacji budynków i obiektów produkujących żywność. Badania pokazują, że zdezynfekowane powietrze może znacznie ograniczyć problemy zdrowotne, takie jak choroby układu oddechowego, choroby błony śluzowej i mięśni. Główne zalety dezynfekcji UV-C w produkcji żywności to znaczne ulepszenie higieny roślin, utrzymanie jakości i dłuższy okres trwałości produktów.

Eliminacja zapachu i tłuszczu - bez użycia środków chemicznych
Zapachy wydmuchiwanego powietrza z depozytów tłuszczu w układach wydechowych są stałym problemem dla hoteli, zakładów gastronomicznych i stołówek. Na obszarach mieszkalnych i mieszanych zapach powietrza wywiewanego kuchni może przeszkadzać mieszkańcom łamiąc tym samym surowe przepisy niemieckiej Federalnej imisji Control Act ust BImSchG). Może to skutkować wysokimi karami, a nawet zamknięciem zakładu.

Depozyty tłuszczu w kanałach wentylacyjnych i przewodach kuchennych zwiększają ryzyko pożaru oraz wymagają kosztownego czyszczenia chemicznego. BARO oferuje innowacyjne rozwiązania zarówno dla obu problemów.
Urządzenie PlasmaNorm - System plazmowego oczyszczania powietrza wylotowego z układu wentylacji bez środków chemicznych. Usuwanie tłuszczów, zapachów, pary wodnej i białka oraz Ki-Tech System UV do dezintegracji tłuszczów i dezynfekcji powietrza.

 

Bieżące wydanie czasopisma

W listopadowym Mistrzu Branży piekarz i pasjonatka rzemieślniczego chleba opowiadają o swojej pasji, własnym rozwoju i konkursie Master Baker Bakepol. Sięgamy drzew i oswajamy nowe smaki z Małgorzatą Kalembą-Drożdż, zastępujemy cukier błonnikiem itd.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji