...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Wkrótce Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych

Emocje coraz większe! 6-7 czerwca br., odbędzie się Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych - wyjątkowy konkurs dla kreatywnych dekoratorów i dekoratorek.

Jeśli pieczesz i dekorujesz torty lub inne słodkości, mam dla Ciebie kilka wskazówek:

  • Zapisz się do udziału w konkursie już dziś (zgłoszenia tylko do końca maja, a "zaklepane" miejsce zmotywuje Cię do przygotowań)

  • Prawdopodobnie im większą masz tremę przed zaprezentowaniem swoich prac publiczności i jury, tym bardziej warto je wystawić! Udowodnij sobie, że to nie takie trudne :-) i sprawdź reakcje publiczności

  • Koniecznie weź udział w konkursie, jeśli planujesz produkowanie tortów na zamówienie lub już prowadzisz własną pracownię: udział w konkursach to bardzo skuteczna promocja, tym bardziej że zdjęcia najlepszych prac zostaną opublikowane w prasie branżowej

  • Jeśli zajmujesz się dekoracją w stylu angielskim lub kwiatami cukrowymi i zastanawiasz się nad wyborem kategorii, zwróć uwagę, że te dotyczące tortów i kompozycji kwiatowych dadzą Ci o wiele większe możliwość pokazania kunsztu dekoratorskiego niż małe formy

  • Jeśli wykonujesz filigranowe, drobne dekoracje albo dekorujesz ciastkowe lizaki (cake pops), "małe formy" to konkurencja wymarzona dla Ciebie!

  • Projektując swoją pracę konkursową, postaraj się aby była oryginalna i zgodna z Twoim stylem; oceniając prace, będziemy też zwracać uwagę na ich spójność i harmonijność, dobór kolorystyki, staranność wykonania i precyzję. Pamiętaj też o zgodności z tematem przewodnim i tym dla danej konkurencji. Pomyśl też o wygodzie krojenia i serwowania.

A na deser :-), po zakończeniu prac jury, czeka na Ciebie prawdziwa gratka: ekskluzywne szkolenie Bożeny Sikoń, która opowie jak budować swoją "Bibliotekę smaków". Ja też tam będę i cieszę się na to spotkanie (połączone z degustacją!) jak dziecko :D

A z innych zalet:

  • Konkurs to świetna okazja na spotkanie jurorów i porozmawianie z nimi o swoich pracach. Podczas festiwalu poznasz osobiście (jeśli jeszcze nie było okazji :-)) pozytywnie wspierających: Bożenę Sikoń, Tadeusza Braneckigo, Jarmilę Buczyńską, Igę Sarzyńską, mnie i właścicielkę Qchni Artystycznej, Martę Gessler.

  • Z całego wydarzenia powstanie profesjonalny reportaż telewizyjny oraz obszerna relacja prasowa.

  • W sobotę możesz zapisać się na mistrzowskie pokazy dekoratorskie (żaden z tematów nie był jeszcze prezentowany, a cena wstępu to tylko 30 zł!)

  • Są też pamiątkowe dyplomy i miłe nagrody!

Jak pisałam, nie może Cię tu zabraknąć! Zgłoś się już dziś na www.tortownia.pl/OFTA

Pozdrawiam,
Agnieszka Klimczak

Bieżące wydanie czasopisma

Jak używać super grzybów w pieczywie i deserach? Na czym bazować, tworząc modne keto słodkości? Jak uczynić chleb bardziej funkcjonalnym dla organizmu? Czy lodziarnia w zimie może prężnie działać? Co znaczy hygge w cukierni?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji