...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Szczęśliwa 18-tka. Kto powalczy o Mistrzostwo Polski w Dekorowaniu Tortów?

26-27 lutego br. odbędą się Mistrzostwa Polski w Dekorowaniu Tortów. Do udziału zakwalifikowało się 18 cukierników i dekoratorów z całej Polski. Dla nich to również szansa na udział w Mistrzostwach Świata Dekoratorów Tortów w Mediolanie (Cake Designers World Championship FIPCG).

Cukiernicy i dekoratorzy, którzy przeszli przez sito styczniowych eliminacji, podczas finału w Warszawie zmierzą się z o wiele trudniejszymi zadaniami. Będą musieli zaprezentować tort przygotowany wcześniej na atrapach we własnej pracowni, dostarczyć torty do degustacji dla jurorów. A dodatkowo na miejscu, na oczach jurorów, będą mieli do wykonania słodką biżuterię (np. naszyjnik, kolię czy broszkę) pasującą tematycznie do tortu i umieszczoną na ekspozytorze.

Wśród zakwalifikowanych osób znajduje się wiele znanych nazwisk dekoratorek, laureatek wielu konkursów, czy cukierników z renomowanych cukierni.

Lista finalistów          

1. Angelika Chwyć, Angel's - Artystyczne Dekoracje Cukiernicze, Warszawa
2. Ewa Drzewicka, Aston Marcin Drzewicki, Lublin
3. Jowita  Woszczyńska, Cukiernia Sowa, Bydgoszcz
4. Małgorzata Bogusławska, Cukiernia Baccate Robert Antonowicz, Gdańsk
5. Volha Dauzheuskaya, Cukiernia Le Delice Dzmitry Dauzheuski, Gdańsk
6. Monika Krysiak, Cukiernia Sowa Sp. J., Bydgoszcz
7. Danuta Biczyńska, Danuta Biczyńska - Domowa Cukiernia, Zielona Góra 
8. Renata Martyna, Emilia Kristof Firma Rodzinna, Rybnik
9. Katarzyna Gębicka, Katarzyna Gębicka Piękne Torty, Żyrardów 
10. Agata Gutowska-Kowalczyk, Klubokawiarnia Docelowo, Warszawa
11. Weronika Cichosz, Piekarnia Cukiernia B&J Jarzębińscy, Kościerzyna
12. Iryna Chuvylko, Piekarnia Cukiernia M. i A. Liczbańscy, Poznań 
13. Malwina Franczak, Pw "Malwinowe Pierniki i Nie Tylko”, Strzelno 
14. Sylwia Szajter-Ziółek, Słodkie Marzenia Art Cake Company, Skrzeszew 
15. Łukasz Janowski, Cukiernia Staropolska  Wojciech Kozłowski, Bydgoszcz
16. Jolanta Augustyn, Tortowe Atelier Doradztwo Kulinarne Jolanta Augustyn, Kolbuszowa 
17. Sylwia Baumgart, Tortowe Czary, Świecie
18. Agnieszka Paczóska, Planeta Tortów Michał Paczóski, Łosice

Stawka w tej grze jest wysoka. Łączna pula nagród przewidzianych w Mistrzostwach to 12 000 zł. Przewidziano także nagrody rzeczowe oraz vouchery na specjalistyczne szkolenia dekoratorskie. Wygrana jest jednocześnie przepustką do Mistrzostw Świata Dekoratorów Tortw w Mediolanie!

Mistrzostwom patronuje Federazione Italiana Pasticceria Gelateria Cioccolateria, którego przedstawicielem w Polsce jest firma Akademia Słodka Pasja. 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji