...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

„Szkoła cukiernictwa” – najnowsza książka mistrzów Le Cordon Bleu

Niedawno na polskim rynku wydawniczym, nakładem Wyd. Jedność, pojawiła się prawdziwa perełka wśród publikacji cukierniczych. 500-stronicowe dzieło mistrzów elitarnej szkoły Le Cordon Bleu – „Szkoła cukiernictwa” – już urosło do miana biblii.

Elitarna szkoła Le Cordon Bleu została założona w 1895 r. w Paryżu. Jej misją było wówczas przekazywanie kulinarnych technik i wiedzy przez największych szefów kuchni francuskiej. Obecnie Le Cordon Bleu ma swoje filie w ponad dwudziestu krajach świata i kształci rocznie 20 000 studentów reprezentujących 100 narodowości, proponuje profesjonalne szkolenia i kursy dla amatorów. Dziś można się cieszyć sztuką mistrzów Le Cordon Bleu również w domu, sięgając po najnowszy tytuł „Szkoła cukiernictwa”!

Ta książka to prawdziwa ponad 500-stronicowa biblia ze zdjęciami fotografa kulinarnego Oliviera Plotona, zawierająca 100 przepisów największych szefów kuchni. Znajdziemy wśród nich receptury klasyczne i nowoczesne, wszystkie bogato ilustrowane, z opisem przygotowania krok po kroku i objaśnieniami oraz poradami profesjonalistów. „Szkoła cukiernictwa” wprowadza w przygotowanie podstawowych składników deserów: kremów i ciast, pokazuje zastosowania akcesoriów cukierniczych, jest kompendium wiedzy na temat francuskiej sztuki pieczenia, ze słownikiem pojęć. Na początku książki zamieszczono ważne daty obrazujące bogatą historię szkoły.

Obszerność tej publikacji i precyzja receptur robią wrażenie. Swoją wiedzą cukierniczą dzielą się z czytelnikami szefowie kuchni reprezentujący oddziały Le Cordon Bleu na całym świecie. Dzięki nim można perfekcyjnie przygotować czekoladowe lizaki, karmelki, batoniki czy trufle, kruche ciasteczka, magdalenki, tarty, klasyczne makaroniki, dacquoise, suflety, torty czy desery w formie monoporcji.

Ewa Siuda-Szymanowska

Bieżące wydanie czasopisma

W nowy rok wchodzimy w znakomitym towarzystwie – Maciej Rosiński, Michał Iwaniuk i Maciej Wiśniewski podkręcą Wasze ambicje na rozwój i kreacje. My zaostrzymy apetyt na branżowe szkolenia, a także na rzemieślnicze pączki i donuty.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji