...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Vegagastro, materiał promocyjny

Szkolenia lodowe i cukiernicze w Akademii Vegagastro

W ramach projektu Akademia Vegagastro, dnia 25 pażdziernika odbyło się szkolenie z tematyki tortów lodowych, semifreddo oraz lodów na patyku.

Szkolenie zostało zorganizowane w kooperacji firm Vegagastro - Generalnego Dystrybutora maszyn do lodów Cattabriga, oraz firmy Natural Gelato - polskiego dystrybutora komponentów lodowych marki Albert.

Szkolenie poprowadził Daniele Savaris, doświadczony włoski technolog z wieloletnim doświadczeniem, którego artystyczny kunszt w połączeniu z praktycznymi umiejętnościami dał niesamowite efekty w postaci lodowego arcydzieła.

Program warsztatów obejmował:

  • Elementarną wiedzę z zakresu tworzenia tortów lodowych, semifreddo oraz lodów na patyku
  • Nietuzinkowe połączenia smaków
  • Wykorzystanie nowoczesnych metod pracy
  • Sztukę tworzenia artystycznych dekoracji
  • Nowości i trendy w nadchodzącym sezonie

 


Zainteresowanych wiedzą lodziarską Akademia Vegagastro zaprasza na kolejne szkolenia. Już w listopadzie do Polski po raz kolejny przylatuje Jacopo Chelli, młody dynamiczny Gelato Chef rodem z Bolonii. Szkolenie podzielone jest na dwa 2 moduły:

W programie modułu BASIC (podstawowego)

  • Czym jest Gelato?
  • Co to jest bilansowanie receptur lodowych oraz je przeprowadzić
  • Jaką charakterystykę mają i jakie funkcje pełnią m.in. cukry, tłuszcze i proteiny.
  • Jak wyprodukować lody naturalne?
  • Jak wygląda prawidłowy proces produkcji?
  • Jaką wybrać dla siebie technologię produkcji?
  • Jak zbudować recepturę od podstaw?
  • Czy sprzęt produkcyjny wpływa na jakość lodów?
  • Jak dobrać maszyny do swoich potrzeb?

    W programie modułu PRO m.in.:
  • Jak wyprodukować lody z alkoholem?
  • Jak wyprodukować lody wegańskie?
  • Czy da się wyprodukować lody bezcukrowe?
  • Czy można wyprodukować lody bez stabilizatorów i emulgatorów?

Lody w dostawie i na wynos - na co warto zwrócić uwagę, aby skutecznie wykorzystać rosnący kanał sprzedaży?

W celu uzyskanie dodatkowych informacji, zapraszamy do kontaktu:
Mikołaj Czausow, tel. 503 198 876
akademia@vegagastro.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji