...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Szkolenie: nauka oceny jakości mąki, kwasów piekarskich, próbny wypiek

Zapraszamy piekarzy, młynarzy, nauczycieli, pracowników laboratoriów na szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe. W Instytucie Sadkiewicza poznasz metody ich badań oraz samodzielnie je przeprowadzisz!

Szkolenie: Nauka oceny jakości mąki, kwasów piekarskich, próbny wypiek
Kurs dla zaawansowanych
Termin: 6-7 lutego 2019 r.

Warsztaty odbywają się 2-etapowo i poprzedzone są: zajęciami teoretycznymi oraz zajęciami praktycznymi w profesjonalnych laboratoriach kontroli jakości i certyfikowanej piekarni EKO.

Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu ukończenia szkolenia. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, który jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. 

W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe oraz mnóstwo pozytywnej energii.

Oto co dla ciebie przygotowaliśmy:

  • Badania jakości mąki z punktu widzenia piekarstwa
  • badanie ilości i jakości glutenu w mące
  • badanie liczby opadania w mące – ilości enzymów w mące
  • badanie wodochłonności mąki
  • badanie właściwości reologicznych ciasta
  • badanie bieli (zamiast spalania) dla określenia typu mąki
  • Badania jakości kwasów i ciasta
  • badanie kwasowości ogólnej – kwasów, ciasta i pieczywa
  • badanie kwasowości lotnej – kwasów i ciasta
  • pokaz nowoczesnej metody sporządzania kwasów piekarskich
  • Badania jakości wypieku kontrolowanego
  • wykonywanie próbnych wypieków laboratoryjnych
  • kontrola fermentacji ciasta (mąki i drożdży)
  • kontrola temperatur ciasta i komory wypieku
  • kontrola zaparowania komory pieca
  • kontrola czasu wypieku pieczywa
  • Badania jakości pieczywa w/g PN
  • badanie organoleptyczne w/g tablic ZBPP
  • badanie objętości pieczywa
  • badanie kwasowości ogólnej pieczywa
  • badanie wilgotności pieczywa
  • Sporządzenie atestu jakościowego na pieczywo dla odbiorców zewnętrznych wg wzoru
  • Interpretacja wyników przeprowadzonych analiz dla potrzeb technologii produkcji pieczywa – wnioski technologiczne

wiecej >>

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dariusz Rajewski, Konrad Tota i Michał A. Molenda – 3 różne perspektywy i patenty na rozwój rzemieślniczych firm. Gadżety rzemieślnika – sprawdź, w jakie urządzenia i akcesoria zbroją się współcześni cukiernicy, piekarze i czekoladziarze w Polsce. Zobacz sklep firmowy dopasowany do rzeczywistości!

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji