...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Szkolenie w Akademii tortownia.pl w nagrodę za 1. miejsce

W Akademii tortownia.pl w Warszawie, 5 i 6 marca br. odbyło się szkolenie „Torty z dekoracją w stylu angielskim”, w którym wzięły udział Anna Krawczyk i Weronika Stimma, laureatki IV Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych.

Szkolenie było nagrodą w konkursie rozstrzygniętym podczas targów Expo Sweet 2014. Trzeba przyznać, że zwyciężczynie Mistrzostw nie szczędzą sił na poszerzanie wiedzy. Uczennice Zasadniczej Szkoły Spożywczej w Bydgoszczy przygotowywały się do finału konkursu przez dwa miesiące, rezygnując z odpoczynku także w czasie przerwy międzysemestralnej (decyzja o wprowadzeniu ostatniej zmiany zapadła na dzień przed występem!). Podczas szkolenia w Akademii tortownia.pl, wspólnie z innymi uczestniczkami, przygotowały pod okiem Bożeny Sikoń po dwa torty, złożone z różnych rodzajów biszkoptów i musów, ucząc się przy tym komponowania smaków od samej mistrzyni. Drugiego dnia poznały nowe techniki dekorowania tortów lukrem plastycznym. Tę część zajęć praktycznych prowadziła Agnieszka Klimczak.

Prowadzące szkolenie chwaliły uczennice za kreatywność, chęć do nauki i wytrwałość. – Po pierwszym dniu zajęć z panią Bożeną poszłyśmy jeszcze na spacer po Warszawie i wróciłyśmy dopiero o dwudziestej pierwszej – opowiadają uczennice. Na szczęście towarzyszyła im nauczycielka, pani Małgorzata Kendziora-Ptasznik, a częścią nagrody był nocleg w hotelu na Starym Mieście, więc do domu nie było daleko.

– Dziewczynki stanowią zgrany duet. Jak mi zdradziły, Ania bardziej pasjonuje się cukiernictwem, a Weronika czuje się lepiej jako dekoratorka, choć obie mają bardzo duże umiejętności w obydwu dziedzinach. Nagroda jest kontynuacją programu „tortownia.pl dla edukacji”. Cieszymy się, że możemy wspierać najzdolniejsze uczennice, a także ich nauczycieli. Odnajdywanie perełek wśród młodych adeptów zawodu, poświęcanie im swojego czasu i uwagi warto doceniać i podkreślać – podsumowuje spotkanie Agnieszka Klimczak, dyrektor Akademii tortownia.pl i właścicielka firmy.

 

źródło: tortownia.pl

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji