...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Takie pierniki to tylko w MAMZ-ie

Precyzyjnie odwzorowana kopalnia węgla z szybem, podświetlana kapliczka usytuowana obok cmentarza, zamki z piernika czy zdobione pierniczki pojawiły się podczas finału Wielkiego Pierniczenia. Gdzie? Oczywiście w Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego, która od tego roku szkolnego działa w ZS nr 9 w Jastrzębiu Zdroju.

Przypomnijmy fakty: 22 listopada odbyły się warsztaty z techniki i technologii produkcji wyrobów na bazie ciast piernikowych, prowadzone przez technologa Daniela Waliszewskiego (Eco Trade). Uczniowie podzieleni na  zespoły przygotowywali domki piernikowe. 29 listopada te same zespoły musiały wykazać się pomysłowością, pracowitością i dbałością o warsztat pracy, tworząc własną, małą piernikową architekturę. Surowce dostarczyły firmy: Eco Trade oraz Savpol.

Do konkursu przystąpiło 7 zespołów ze szkół zawodowych z Żor, Rybnika i Jastrzębia Zdroju, w składzie:

Wioleta Skupień - Maria Firla,
Beata Sztwiorok - Aneta Nowak
Michał Różański - Krzysztof Malek
Łukasz Kołodziejczyk -  Krzysztof Ulbrych
Angelika Rauer - Agnieszka Krawczyk
Klaudia Szweda - Aleksandra Małolepszy
Mateusz Puzyno - Klaudia Kolano.

W finale jurorzy – technolog Daniel Waliszewski z firmy Eco Trade oraz Tomasz Kostka z firmy Ai Solution (producent Receptora) – podkreślali wyrównany wysoki poziom między uczestnikami, dlatego z trudem przyszło im wyróżnić jedną pracę. Wybór padł na piernikową kopalnię Łukasza Kołodziejczyka i Krzysztofa Ulbrycha z Ochotniczego Hufca Pracy z Rybnika. Drugie wyróżnienie trafiło do zespołu Mateusza Puzyno i Klaudii Kolano za kapliczkę przy cmentarzu.

Tradycyjnie wszyscy uczestnicy szkolenia otrzymali certyfikaty potwierdzające uzyskanie kwalifikacji z produkcji wyrobów na bazie ciast piernikowych.

Krzysztof Ulbrych (drugi od lewej) oraz Łukasz Kołodziejczyk (pierwszy z prawej) dostali wyróżnienie za precyzyjnie wykonaną kopalnię z piernika

Zespół Mateusza Puzyno i Klaudii Kolano (pośrodku) otrzymał drugie z wyróżnień

Praca Krzysztofa Ulbrycha i Łukasza Kołodziejczyka (OHP Rybnik)

Kaplica z cmentarzem Mateusza Puzyno i Klaudii Kolano

POZOSTAŁE PRACE KONKURSOWE

Uczestnicy Wielkiego Pierniczenia

Dyrektor ZS nr 9 w Jastrzębiu Zdroju, mgr Lucyna Penar-Pękała nie szczędziła pochwał dla prac młodzieży

Dyrektor Lucyna Penar-Pękała

 

POZA KONKURSEM

Ostatnie zdjęcie dzieła przed wystawką. Praca prezentuje się monumentalnie :)

Ostatnie poprawki przed wielkim finałem Wielkiego Pierniczenia, który dla tego teamu okazał się szczęśliwy

Zwolennika MAMZ - Daniela Waliszewskiego (Eco Trade) i oraz twórcy MAMZ Szymona Konkola nie trzeba przedstawiać

Mistrzowski poziom :)

 

MAMZ ma dwa latka

Po rozdaniu certyfikatów i nagród odbyła się jeszcze jedna mała, nieplanowana uroczystość. Otóż Katarzyna Piełka, wychowawca z OHP Rybnik, wspólnie ze swoimi podopiecznymi podziękowała Szymonowi Konkolowi za stworzenie i rozwijanie inicjatywy MAMZ. "Dzięki współpracy z Pana Małą Akademią Mistrzostwa Zawodowego nasi uczestnicy zyskują możliwość doskonalenia swoich umiejętności i rozwijania pasji. Dziękujemy za JUŻ, prosimy o JESZCZE" - głosił napis na dyplomie. Ponieważ MAMZ obchodzi w tym roku 2. urodziny, wychowankowie Katarzyny Piełki przygotowali tort, który wręczono wzruszonemu Szymonowi Konkolowi.

MAMZ, wszystkiego najlepszego!

Chwila wzruszenia. Dzięki Szymonowi Konkolowi działa MAMZ i ma już dwa lata! Nie zapomniała o tym Katarzyna Piełka z OHP Rybnik, która wspólnie ze swoimi podopiecznymi przygotowała dla Szymona niespodziankę: tort oraz specjalne podziękowania
 

Bieżące wydanie czasopisma

Listopadowy Mistrz Branży już jest, a w nim m.in.: pastry chef Krzysztof Kopciński o sile polskiego cukiernictwa i wyzwaniach współczesności, relacja z ważnego spotkania ministra rolnictwa Krzysztofa Ardanowskiego z rzemieślnikami piekarstwa w Poznaniu oraz rady Sylwii Majcher, jak produkować "bez odpadów".

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji