Zapraszamy po raz dziesiąty! Przez trzy dni, od 12 do 14 kwietnia, w siedzibie naszej firmy HERT w Warszawie będzie można zapoznać się z szeroką gamą urządzeń, maszyn i akcesoriów. Znaczna część z nich będzie wykorzystywana w pokazach piekarniczych i cukierniczych.
Podobne artykuły
Najnowocześniejsze rozwiązania dla "słodkiego" biznesuTruskawka w czekoladzie - relacja ze spotkania prasowegoVI Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych już w lipcu!Oprócz pojedynczych urządzeń przedstawimy nasze całe koncepty: koncept Dubor czyli optymalizacja natłuszczania form i blach, praca z czekoladą, wypiek i krojenie na sklepie, Boulangerie czyli mini piekarnia bezpośrednio w punkcie sprzedaży, gdzie na miejscu i na żywo są przygotowywane bułki, bagietki i mini chlebki w stylu rustykalnym.
W tym roku koncept Boulangerie zostanie wzbogacony o najnowszy trend HOT PIZZA CORNER, gdzie „na oczach klienta" będzie przygotowywana świeża pizza z użyciem urządzeń marki Sigma.
Przygotowaliśmy również dwie przykładowe aranżacje: sklepu cukierniczego i sklepu piekarniczego z wbudowaną Boulangerią.
Nie zabraknie też nowości, np. oświetlenie Drutec, myjnia rotacyjna Komza, fermentatory Hematronic, kosze Saleen, wagi Ohaus.
Zachęcamy do zapoznania się z ofertą naszych partnerów i współwystawców:
Merkur, Credin, Martin Braun, Grados, ZT Kruszwica, Koree, Liebherr, Plastmet, Loma Systems, Giga, Hadepol Flexo, Jeremias, Idea Leasing, Autoryzowany Dealer VW/Audi Krotoski-Cichy.
Zapraszamy również na wykłady prof. H. Mruka z Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu.
Serdecznie zapraszamy w godz. 10:00 - 17:00 wjazd: ul. Odlewnicza 4a lub ul. Marywilska 28
Pokazy
Pokazy - Piekarnia
W naszej ponad 350 m2, pokazowej piekarni wyprodukujemy pieczywo przy wykorzystaniu systemów zim na w procesie długiej ferementacji (HERTSYSTEM). Część produkcji poprowadzimy z użyciem fermentatorów Hematronic, które bardzo ułatwiają i przyspieszają produkcję zakwasu i podmłody.
• Dzielarka Parta U Direct (WP Haton) godz. 10.30 Chleb Żytni 100% na zakwasie
godz. 13.00 Chleb Baltazar Słodowy z płatkami Milbo
• Linia do pieczywa Crustica (WP Haton)
godz. 11.00-13.30 Chleb Zwykły 40% żyta, zakwas + Mega Fresch
• Linia do pieczywa Pane (WP Kemper)
godz. 11.30 Bułka kwadratowa sojowa + Korny godz. 14.00 Bagietka sojowa + Korny
• Dzielarka VX212 (Rheon) godz. 12.00 Chleb Ślężański
godz. 14.30 Chleb Mieszany na zakwasie
• Linia do butek Selecta (WP Technologies)
godz. 12.30
• Bułka Słodka Ślimak - Soft Paste Sonneveld
godz. 15.00 Sznytkazaciemniana na Frio Słodowym
• Pieczywo wypiekamy na energooszczednych piecach Rototherm Green i Matador (WP Technologies).
Pokazy - Cukiernia
Na hali nr 2 (możliwy wjazd od ul. Marywilskiej 28) odbywać się będą pokazy cukiernicze:
Non-stop:
- praca z czekoladą – temperówko-oblewarka czekolady Gami
- produkcja przekąsek – wałkowarki Rollmatic
- produkcja mini deserków na bazie musów - dozowniki Unifiller, Edhard
• Produkcja pączków:
godz. 10.30 Przygotowanie i formowanie ciasta na pączki - linia do bułek Formprofi (WP Technologies)
godz. 11.30 Pokaz smażenia, nadziewania i dekorowania pączków - smażalnik L2000 Vario (WP Rhiele) + nadziewarka Edhard + pomadziarka NBS Schumann
• godz. 12.00 Składanie ciast biszkoptowych - Multistacja (Unifiller)
• godz. 12.30 Dozowanie babek i mufinów - Universal 1000i (Unifiller)
• godz. 13.00 Krojenie ciast na sztuki - krajalnica ultrasoniczna UCM Nano (Bakon)
• godz. 13.30 Wypiek i dekoracja tartletek
• godz. 14.00 Wylewanie blatów
Wykłady
budynek HERT, ul. Odlewnicza 4a, piętro 2
prof. dr hab. Henryk Mruk Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
13.04.2016 środa
• Godz. 12.00 Profesjonalna obsługa klienta. Trendy w oczekiwaniach klientów i techniki perswazji w świetle najnowszych wyników badań.
• Godz. 13.00 Rozwój osobisty. Metody i sposoby jak rozwijać siebie samego i jak planować własne życie.
14.04.2016 czwartek
• Godz. 12.00 Kultura organizacyjna zespołu. Zaufanie, cele, wyniki, wiedza, relacje.
• Godz. 13.00 Rola technik myślenia kreatywnego w budowaniu pozycji konkurencyjnej piekarni.