...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Targi Hert - 8-10.04.2014 

Zapraszamy wszystkich piekarzy i cukierników na ósmą edycję Targów Hert. Zaprezentujemy naszą ofertę wybranych urządzeń i maszyn a także akcesoriów oraz ofertę innych firm oferujących usługi i produkty niezbędne bądź wspierające prowadzenie biznesu jakim jest piekarstwo i cukiernictwo (np. surowce, dodatki piekarsko-cukiernicze)

Warto nas odwiedzić aby poznać nasze koncepty, które powstały w odpowiedzi na obecnie panujące na rynku piekarsko-ciastkarskim trendy.

Koncept świeżych wypieków w punkcie sprzedaży powiązany z systemami zimna w procesie długiej fermentacji. My wiemy jak… wdrożyć koncepcję odpieków dopiero w sklepie. My wiemy jak… prowadzić produkt tak, aby wypiek nastąpił dopiero w sklepie i przez to przyciągał świeżością, wyjątkowym smakiem, aromatem i jakością. Świeże, pachnące, gorące – przez cały czas, w każdym momencie, w godzinach pracy / otwarcia sklepu … Od formowania, przez chłodzenie lub zamrażanie po wypiek w punkcie sprzedaży.
Zaprezentowane zostanie szerokie spektrum piecyków do odpieku pieczywa i żywności „Food To Go” : konwekcyjnych Bake Off,  półkowych Friedrich i Laguna (Kolb) oraz Atollspeed.

Koncept krojenie na sklepach podpowiada jak bochenek chleba sprzedać drożej niż jest sprzedawany dotychczas. Polega na sprzedaży chleba gatunkowego na wagę, krojonego i sprzedawanego na kromki.

Koncept Hert czyli poprawa jakości chleba formowego i optymalizacja kosztów natłuszczania blach i form w piekarniach odpowiada na pytania jak zaoszczędzić, jak poprawić efektywność pracy i jak poprawić jakość produktu dzięki właściwej gospodarce i zarządzaniu olejami i emulsjami.
Koncept HERT Sklepy przygotowują całkowicie świeże, innowacyjne pomysły oraz sprawdzone rozwiązania jak i jaki prezentować towar (w tym żywność Food to Go, kanapki) aby zyski piekarni i cukierni były jak największe. Będą one przedstawione w czterech, przykładowych aranżacjach sklepów.

Prawie wszystkie pokazy produkcji piekarniczej i cukierniczej (oprócz Czystoziarnistego) przeprowadzone zostaną z wykorzystaniem technologii produkcji "przez zimno". Zapraszamy do naszej rozbudowanej do  około 350 mkw piekarni i cukierni pokazowej.

Na miejscu będą specjaliści od krojenia i pakowania a przykładowe urządzenia o średnich i wyższych wydajnościach to zestaw krajalnica Selectra 30 + urządzenie pakujące EC 101 h (GHD Hartmann) oraz maszyna pakująca Smart firmy Ilapak. Do krojenia i nacinania bułek polecamy urządzenie BBS VE (Krumbein). Zaprezentujemy również urządzenia do krojenia i pakowania o mniejszych wydajnościach, przeznaczone do krojenia i pakowania bezpośrednio w punkcie sprzedaży.

Dział Sweet&Clean będzie dekorował, dozował, nadziewał i kroił (Bakon, Edhard, Unifiller, Krumbein). Będzie odbywała się produkcja pączków (linie do bułek Selecta/Formprofi, smażalniki WP Riehle, nadziewarka Edhard, pomadziarki, czekoladziarki NBS Schumann i Bakon) oraz wypiekał mufinki, babki piaskowe, babeczki - tartletki i inne słodkości oraz słone przekąski (wałkowarki Rollmatic).

Można będzie wysłuchać wykładów m. in. prof. H. Mruka. Tradycyjnie już można będzie skorzystać z promocji "Wiosna w magazynach", podczas której obniżamy ceny maszyn używanych do żenująco niskich poziomów a także z promocji na 20-lecie firmy Hert 20% na zakupy i zamówienia akcesoriów > 1000 PLN netto.


Najciekawsze urządzenia prezentowane na Targach Hert:
dzielarka Parta U2 – najlepsza, najpopularniejsza, najtrwalsza na świecie. Promocja: Najbardzie pożądana! - wymieniamy stare dzielarki na nowe.  Kilka ciekawostek:
- Obecnie pracuje 3140 szt. Part U na całym świecie, od Spitsbergenu do Kapsztadu, w samej Moskwie ponad 100;
- Żywotność Party-U zależy od utrzymania – nierzadko są jeszcze urządzenia  pracujące na co dzień od 1987 roku!
- 3000 – ą Partę U kupiła  Piekarnia Ottendorfer w Niemczech http://www.muehlenbaecker.de/

• Nowość: Maszyna do inkrustacji KN550 Rheon - umożliwia połączenie różnych smaków w jednym wyrobie za pomocą jednej maszyny. Dzięki temu łatwo a właściwie nieograniczenie uzyskujemy różnorodność produktów i rozszerzenie asortymentu pieczywa, wyrobów cukierniczych, słodyczy i słonych przekąsek. Doświadczenie firmy Rheon sięga 1963 roku.
• Nowość: Elf 400 (Unifiller) – urządzenie do dozowania, nalewania i nadziewania mas cukierniczych takich jak ciasto biszkoptowo tłuszczowe, kremy, nadzienia owocowe z cząstkami do 19 mm, marmolady, masy czekoladowe i wiele innych. Należy podkreślić, iż jest to wyjątkowo ekonomiczne rozwiązanie. Zostało stworzone z myślą o cukierniach o mniejszych możliwościach inwestycyjnych ale równocześnie posiada szerokie możliwości dzięki szerokiemu zasobowi dodatkowych akcesoriów, końcówek dozujących i dysz ręcznych.
• Nowość: Piec Atollspeed – piec hybrydowy. Połączenie 5 urządzeń odpiekających w jednym piecu. Idealny do punktów sprzedaży pieczywa, snack-ów, kanapek, cukierniczo-kawowych i gastronomicznych o szybkiej rotacji klienta. Podgrzenie kanapki – tylko 30 sekund.
• Nowość: Ubijaczka KODIAK RN30 – najnowsze „dziecko” znanego na całym świecie duńskiego producenta ubijaczek A/A WODSCHOW & Co. Producent ten może pochwalić się ponad 100 letnią tradycją i doświadczeniem. Promowana ubijaczka powstała na bazie konsultacji z grupą wybranych cukierników z 25 krajów, gdzie Bear ma swoje przedstawicielstwa. To maszyna stworzona na miarę potrzeb i wg sugestii jej potencjalnych użytkowników.
Piec półkowy Fridrich o nietypowym designie retro  posiada sterowanie manualne, cztery półki oraz komorę gazowniczą. Na ten atrakcyjny piec ustaliliśmy wyjątkową, bardzo niską cenę. Polecamy!
- Zestaw krajalnica Selectra 30 + urządzenie pakujące EC 101 h (GHD Hartmann) -  dedykowany dla zakładów pakujących 4-6 tys. szt. chleba/dzień. Zestaw stworzony przy współpracy Hert na potrzeby polskich piekarni przez niemieckiego, uznanego za najlepszego na świecie producenta tego typu maszyn. Taniej niż myślisz!
Smart Ilapak – Maszyna pakująca najbardziej ekonomiczna choć wciąż wysoce zaawansowana technologicznie.
(szczegółowy program na www.hert.pl).

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji