...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Savpol, materiał promocyjny

Targi branżowe Savpol 2018

W dniach 21-22 października 2018r w hali widowiskowo-sportowej Arena Gliwice Przedsiębiorstwo Savpol zorganizowało drugą edycję Targów Branżowych Savpol. Do Gliwic zjechali się wystawcy z całej Europy prezentując szeroką ofertę produktów dla sektora piekarniczego, cukierniczego, lodziarskiego oraz HoReCa.

Z
roku na rok impreza cieszy się coraz większym zainteresowaniem wśród klientów i dostawców. Tegoroczna edycja odbyła się w jednym z najnowocześniejszych obiektów widowiskowo-sportowych w Polsce – w Arenie Gliwice. Przepiękny obiekt w samym centrum Śląska, szeroka oferta dostawców, inspirujące koncepty i trendy branżowe sprawiają, że o imprezie organizowanej przez firmę Savpol mówi się coraz więcej w całej branży.

Szeroka oferta produktowa
Klienci którzy zjechali się z całej Polski mieli okazję poznać produkty od dostawców z Polski i Europy. Firmy prezentujące swoją ofertę zadbały o degustacje, przedstawiały najnowsze trendy na bazie swoich produktów. Klienci mogli zapoznać się z nowościami, skorzystać z ciekawych promocji i inspiracji.



Pokazy Mistrzów Branży
W hali Areny Gliwice powstało wiele inspirujących konceptów na aranżacje : cukierni, czekoladziarni, lodziarni, restauracji, baru z drinkami i kawą. W przepięknie zaaranżowanych lokalach swoje dzieła prezentowali Mistrzowie Branży z całego świata.
Drinki i kawy prezentował barman i barista z Włoch – Vittorio Agosti (Fabbri) oraz baristka Savpol – Sylwia Ślusarska.
Cukiernicze trendy przedstawiali Mistrzowie Cukiernictwa Savpol – Krzysztof Błaszczyk, Dariusz Kowalczewski, Ambasadorzy marki Callebaut – Maciej Rosiński, Arkadiusz Natorski, Michał Kleiber, Cukiernik marki Fabbri – Mario Graditi, Mistrz cukiernictwa z Dubaju – Anubhav Sethi (Lakeland Dairies), a także: Szymon Kawlewski (Bielmar), Karsten Ballmeyer (Vortella), Mirosław Grzeluszka (Komplet Polska).
W strefie HoReCa – Restauracja do kuchni, swoje autorskie przepisy prezentowali: Damian Krępeć (Savpol), Jarek „Smok” Łyczko (Pinquin), Karol Krankowski (Dijo), Roberto Zanca (Piron).
O zapach świeżego pieczywa w strefie piekarniczej zadbali Sławomir Liberkowski oraz Marek Lambrych – technolodzy piekarnictwa Savpol.
Dużym zainteresowanie cieszyła się strefa dekoracji w której swoje pokazy prowadziła Anna Osadnik (Savpol), Iga Sarzyńska (Międzynarodowa Szkoła Sztuki Kulinarnej ASHANTI) oraz Maciej Pietras (Modecor).
Oprócz tego klienci mogli spróbować ponad 50 smaków lodów i poznać gotowy projekt wzorcowej lodziarni wraz z wyposażeniem.



Konkursy z nagrodami

W trakcie Targów odbyło się 5 konkursów w których można było wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Savpol oraz partnerów.
Uczestnicy mogli spróbować swoich sił w:
• II Ogólnopolskich Mistrzostwach Lodziarskich Savpol – przygotowanie pucharków lodowych (I Miejsce Łukasz Wilk, II Miejsce – Dominika Wilczyńska, III miejsce – Katarzyna Mielcarek),
• II Ogólnopolskich Mistrzostwach Cukierniczych Savpol – dekorowanie tortów (I Miejsce Lucyna Szczotka, II miejsce – Agnieszka Czerniak, III miejsce – Martika Inglot-Szałajko),
• II Ogólnopolskich Mistrzostwach Cukierniczych Savpol – przygotowanie deseru (I miejsce – Jerzy Pobrudzki, II miejsce – Weronika Sowa, III miejsce – Tomasz Strzecha),
• I Ogólnopolskich Mistrzostwach Barmańskich Savpol – przygotowanie napojów (I miejsce – Kacper Rozputyński, II Miejsce – Tomasz Rozmarynowski, III miejsce – Weronika Znamirowska),
• II Ogólnopolskich Mistrzostwach Cukierniczych Savpol – modelowanie figurek (I miejsce – Weronika Sowa, II miejsce Joanna Ganobis, III miejsce Wioletta Róg).

Wszyscy uczestnicy wykazali się kreatywnością, umiejętnościami oraz talentem. Na strefie konkursowej przez cały czas trwania targów czuć było atmosferę zdrowej rywalizacji.



Trendy
Targi obfitowały w trendy z branży lodziarskiej, cukierniczej, piekarniczej, HoReCa. Z olbrzymim zainteresowaniem spotkał się koncept CYNAMOONKA. Zapach cynamonu unosił się w całej hali, a po cynamonowe słodkości ustawiały się kolejki.
Na targach zaprezentowano m.in. sposoby komponowania słodkiego bufetu, pomysły na przekąski z ciasta do pizzy, czekoladowe trendy (praliny, batony, trufle), nowoczesne ciasta, desery, torty.
W strefie piekarniczej wypiekane były różne rodzaje pieczywa od tradycyjnego poprzez nowoczesne – z ziarnami i dodatkami.
W strefie lodziarskiej przedstawiono propozycje jesienno-zimowych smaków, lody dla najmłodszych, a także dla wegan.
W strefie dekoracji klienci mieli okazję m.in. przyjrzeć się z bliska ploterowi spożywczemu, stworzyć waflowe kwiaty, poznać technikę steampunk, podziwiać zdobienie tortu oraz pierników przez Igę Sarzyńską.

Atrakcje wieczoru
Po pierwszym dniu targów uczestnicy zostali zaproszeni na uroczysty bankiet. Atrakcją wieczoru był występ kabaretu Łowcy. B oraz Bucket Guys – duetu grającego na wiadrach.

Jak podsumowują uczestnicy Targów – Targi Branżowe Savpol to jedyna taka impreza zrzeszająca branże: lodziarską, ciekierniczą, piekarniczą i HoReCa, która zorganizowana jest na najwyższym poziomie, a panująca na targach atmosfera sprzyja biznesowym kontaktom i dostarcza mnóstwo inspiracji.

Firma Savpol z roku na rok stawia coraz wyższą poprzeczkę wśród imprez branżowych. Z niecierpliwością czekamy na kolejną odsłonę Targów Branżowych Savpol.

Bieżące wydanie czasopisma

Listopadowy Mistrz Branży już jest, a w nim m.in.: pastry chef Krzysztof Kopciński o sile polskiego cukiernictwa i wyzwaniach współczesności, relacja z ważnego spotkania ministra rolnictwa Krzysztofa Ardanowskiego z rzemieślnikami piekarstwa w Poznaniu oraz rady Sylwii Majcher, jak produkować "bez odpadów".

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji