...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH, materiał promocyjny

Tarta Czarna Porzeczka

Autor: Cukiernik Eco Trade Daniel Waliszewski

     
 

Artukuł pochodzi z majowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

Składniki na 7 szt.

BLAT Z KRUCHEGO CIASTA

1000 g Super-Kruche

450 g margaryny

50 g jaj

40 g kakao

CZARNA PORZECZKA

500 g czarnej porzeczki

200 g cukru               

500 g wody               

110 g Super-Klar                                           

200 g cukru

MASA WANILIOWO-CZEKOLADOWA

500 g mleka               

200 g Super-Vanilla 

100 g śmietany                 

200 g ciemnej czekolady        

Przygotowanie

Czarną porzeczkę gotujemy z cukrem, odsączamy i schładzamy. Do uzyskanego soku dodajemy wodę, aby uzyskać 1 l płynu. Następnie należy zżelować sok, dodając Super-Klar wymieszany z cukrem, a na końcu dodajemy do żelu owoce.

Łączymy wszystkie składniki na ciasto kruche, 1/6 część ciasta mrozimy. Ciasto kruche wykładamy do 7 foremek.

Mleko i mieszankę Super-Vanilla mieszamy na wysokich obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji. Śmietanę gotujemy, dodajemy czekoladę, mieszamy do uzyskania jednolitej masy i łączymy z masą budyniową. Tak przygotowany krem waniliowo-czekoladowy szprycujemy na ciasto kruche. Następnie wykładamy żel z czarnej porzeczki i na górę ścieramy wcześniej zamrożone ciasto kruche.

Pieczemy ok. 30 min w temp. 180oC.

Wykańczamy według uznania cukrem nietopliwym, np. Biała słodycz lub Super-Żel.

 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez EcoTrade sp. z o.o.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji